Hot News
Șoigu: Relațiile cu NATO, în picaj
09/12
Ucraina, nerecunoscătoare pentru darurile URSS-ului
09/12

Turismul a adus Moscovei venituri de peste 14 miliarde de euro

Serghei Sobianin, primarul Moscovei/ Foto: TASS

Contribuția turismului la economia capitalei Rusiei ar putea depăși 1 trilion de ruble (14,1 miliarde de euro) până la sfârșitul anului 2019, a declarat primarul Moscovei, Serghei Sobianin, pentru postul de televiziune Rossia-1.

”În ultimii doi ani, am dublat, practic, fluxul de turiști… Turismul reprezintă, fără îndoială, un domeniu important pentru Moscova. Sunt convins că, anul acesta, contribuția la economia orașului va fi de circa un trilion de ruble”, a spus Sobianin.

Potrivit informațiilor anterioare, cei mai mulți dintre turiștii care vizitează Moscova vin din China, Germania, Franța, Italia și Israel. Primarul capitalei a anunțat că numărul turiștilor, care au poposit la Moscova, va atinge, anul acesta, o cifră record – 25 milioane de persoane. Sobianin a precizat că, punând la socoteală și excursiile de scurtă durată, în oraș au venit circa 40 de milioane de turiști.

De menționat că, anul acesta, Moscova a fost desemnată cel mai bun oraș pentru turism în versiunea uneia dintre cele mai prestigioase distincții din domeniu – premiul World Travel Awards.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Vizitatori website: 2875093