Hot News
Turismul a adus Moscovei venituri de peste 14 miliarde de euro
09/12
Ce s-a câștigat, ce s-a pierdut prin încheierea războiului rece
09/12

Ucraina, nerecunoscătoare pentru darurile URSS-ului

Foto: Pagina personală a lui A.Juravko din Facebook

Fostul deputat al Radei Supreme (Parlamentul Ucrainei – n.r.), Aleksei Juravko (în imagine), a declarat că Ucraina este nerecunoscutoare pentru teritoriile dăruite de URSS.

”Lenin a creat un cvasi-stat – RSSU (Republica Sovietică Socialistă Ucraineană – n.r.). Stalin a înmulțit pământurile Ucrainei cu regiunile ei vestice. Iar Hrușciov, cu o mărinimie de boier, i-a dăruit Crimeea”, a scris fostul deputat pe pagina lui din rețeaua socială VKontakte.

În opinia lui, autoritățile ucrainene ”răvășesc” istoria, nu apreciază faptul că ”pur și simpul au primit ceea ce țarii ruși și mărețul imperiu au obținut prin sânge și sudoare”, iar, în loc să dezvolte, să păstreze și să consolideze teritoriile, ”le destramă”, din dorința a ”cumula” capital.
Juravko este de părere că astfel de acțiuni au condus la revenirea Crimeii în componența Rusiei și, de asemenea, pot contribui la desprinderea Donbass-ului de Ucraina. Politicianul ucrainean a subliniat că popoarele care nu respectă istoria și nu o transmit noilor generații își pierd identitatea, statalitatea și ”se disipează printre alte popoare”.

Anterior, șeful organizației Mejlisul poporului tătar din Crimeea (interzisă în Rusia, din cauza caracterului extremist al organizației), Rafat Ciubarov, a anunțat că intenționează să organizeze un ”marș spre Crimeea”, amintește RT. Comentând informația, șeful Comisiei senatoriale pentru afaceri internaționale, Konstantin Kosaciov, a apreciat că asemenea manifestări vor deveni ”marșuri împotriva popoarelor Crimeii, împotriva celor care și-au decis singuri soarta”.

De menționat, de asemnea, că luna trecută, echipa liderului ucrainean, Volodimir Zelenski a vorbit despre ”strategia” de recuperare a Crimeii. La rândul său, Zelenski și-a anunțat intenția de a discuta, la 9 decembrie, în cadrul formatului Normandia, de la Paris, problema returnării teritoriilor autoproclamatelor republici din Donbass.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Vizitatori website: 2875092