Hot News
Putin avertizează: Donbass-ul ar putea deveni o nouă Srebrenica
12/12
Rusia – România: în căutarea căilor de refacere a dialogului normal
12/12

Cijov crede într-un ”nou început” în relațiile cu UE

Foto: TASS

Curând, în relațiile dintre Rusia și Uniunea Europeană va apărea ”un nou început”, este de părere reprezentantul permanent al Rusiei la UE, Vladimir Cijov (în imagine).

«Pe parcursul noului ciclu instituțional al UE, care a început, efectiv, cu zece zile în urmă, am putea deveni martorii ”unui nou început” în relațiile noastre, care, ținând cont de experiența trăită de noi, va fi mai matur, mai înțelept și mai respectuos unii față de ceilalți”», a spus Cijov.

El a adăugat că, acum, relațiile dintre Moscova și Bruxelles nu pot fi, în nici un caz, definite ca normale – în mare parte, din cauza sancțiunilor antirusești. În plus, sunt inactive și multe mecanisme de colaborare între Rusia și UE. Cu toate acestea, ambele părți continuă să depindă una de cealaltă, afirmă diplomatul, amintind că aproape jumătate din schimburile comerciale ale Rusiei revin Uniunii Europene, în timp ce mediul de afaceri european investește activ în economia Rusiei, ai cărei cetățeni bat recorduri la obținerea de vize Schengen. Totodată, se realizează numeroase proiece comune în cultură, știință și educație, se dezvoltă colaborarea frontalieră, a amintit Cijov.

În opinia diplomatului, UE va înțelege curând că ”una fără cealaltă, Rusiei și Europei nu le vine ușor să trăiască și să se dezvolte, dacă, în general, ar fi posibil așa ceva”. De aceea, promovarea politicii de ”cooperare semiînghețată”, între Rusia și UE, în timp ce Moscova stabilește contacte cu anumite țări europene, nu este un pas de perspectivă, susține Cijov. El a subliniat, de asemenea, că, fără Rusia, nu poate fi rezolvată nici una dintre serioasele probleme de pe arena internațională și, de aceea, interesele Moscovei și ale Bruxelles-ului sunt apropiate în multe privințe.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Vizitatori website: 2875163