Hot News
Putin și Merkel au vorbit la telefon despre Paris
17/12
Corneliu Vlad: O frescă amplă a relațiilor româno-sovietice
17/12

Rusia, în topul celor mai puternice state ale lumii

Foto: RIA Novosti

Prezența Rusiei printre primele trei cele mai puternice state ale lumii, conform unui clasament realizat de o prestigioasă revistă americană, este absolut firească, pentru că, fără țara noastră, nu poate fi rezolvată nici o problemă a lumii moderne, a comentat Oleg Morozov, membru al Comisiei senatoriale pentru afaceri internaționale (în imagine), citat de RIA Novosti.

Rusia figurează, alături de Statele Unite și China, printre primele trei clasate în topul ”celor mai puternice state ale lumii”, publicat de revista U.S.News. La alcătuirea clasamentului s-au folosit date privind Produsul Intern Brut și numărul populației, PIB-ul pe cap de locuitor, jurnaliștii notând, de asemenea, că primele trei cele mai puternice state ale lumii ”domină permanent fluxurile de știri, au o mare influență pe arena politică și joacă un rol cheie în formarea modelelor economice globale”.

”Este foarte firesc. Puterea unei țări nu înseamnă numai economie. Pe partea de putere militară noi suntem, la o serie de indicatori, lideri mondiali”, a spus senatorul rus.

Dar, nu asta este cel mai important, a adăugat el. ”Esențială este capacitatea țării de a exercita, practic, o influență reală asupra tuturor proceselor care au loc în lumea modernă”, a subliniat Morozov.

Potrivit spuselor sale, ”lumea modernă, pur și simplu, nu există fără Rusia”. ”Poate, unora nu le place asta. Dar, așa stau lucrurile. Și toți înțeleg asta: și partenerii noștri, și adversarii geopolitici”, a concluzionat senatorul rus.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Vizitatori website: 2875089