Hot News
Putin și Macron au vorbit despre situația din Irak
04/01
Putin, îngrijorat de scăderea veniturilor rușilor
05/01

Infanteria marină a Rusiei, printre cele mai puternice din lume

Debarcarea unui pluton de infanteria marină a Flotei ruse din Pacific/ Foto: RIA Novosti

Publicația americană National Interest a inclus infanteria marină a Rusiei printre primele cinci cele mai puternice din lume, alături de Statele Unite, Marea Britanie, Coreea de Sud și China, relatează RIA Novosti.

Prima poziție a revenit United States Marine Corps (USMC), care, potrivit publicației, se distinge prin efectivul său – aproximativ 186.000 de oameni și circa 38.000 de rezerviști, conform datelor valabile pentru anul 2017.

Locul secund a fost atribuit infanteriei marine a Rusiei. Această ramură a forțelor armate îndeplinește același rol ca și USMC, reprezentând forțe de expediție specializate în operațiuni de desant, scrie National Interest. Infanteria marină a Rusiei reprezintă o forță bine pregătită și antrenată, subliniază autorul articolului.

Mai departe, se află infanteria marină a Marii Britanii, o infanterie ușoară, mereu gata de luptă. Este formată din circa șapte mii de oameni.
Pe locul patru se află infanteria marină a Coreii de Sud, destul de numeroasă – 29.000 de oameni, potrivit datelor valabile pentru anul 2018. Membrii acestei unități sunt pregătiți de specialiști din Statele Unite, îndeplinind funcții similare cu ale colegilor de peste Ocean.

În sfârșit, treapta a cincea a revenit infanteriei marine a Chinei, care, potrivit NI, numără în jur de 30.000 de oameni și este destinată pentru acțiuni lansate de pe nave și din baze militare. Infanteria marină a Chinei nu are experiență de luptă, susține publicația americană. Pentru rezolvarea acestei probleme, se fac demersurile necesare în vederea unei mai strânse colaborări cu marina militară a Rusiei.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Vizitatori website: 2875078