Hot News
File de istorie: Disputa pentru Locurile Sfinte din Palestina, adevărata cauză a războiului Crimeii (VII)
06/01
Putin a participat la slujba de Crăciun, la Catedrala din Sankt-Petersburg
07/01

Pușkov a propus SUA să restituie Mexicului statul Texas

Foto: RIA Novisti

Comentând afirmația fostului comandant al trupelor de uscat ale SUA în Europa, Ben Hodges, despre
apartenența Crimeii la Rusia, senatorul Aleksei Pușkov (în imagine) a îndemnat Washingtonul să restituie Mexicului statul Texas.

Generalul american declarase, anterior, că ”pretențiile” Moscovei asupra Crimeii și sudului Ucrainei sunt ”false și inacceptabile”, pentru că, până la domnia împărătesei Ecaterina a II-a, Rusia nu era acolo. În replică, Pușkov a menționat că, în perioada la care face referire Hodges, statul ”Ucraina” nici măcar nu exista. Iată de ce, a continuat senatorul, într-o postare pe Twitter, Crimeea n-ar fi putut, prin definiție, să fie ucraineană.

În plus, Pușkov a amintit că, în 1783, când s-a încheiat războiul pentru independență, Statele Unite au fost o fâșie îngustă de pământ, de-a lungul coastei Oceanului Atlantic. Și că, abia mai târziu, Statele Unite au cucerit, în cadrul războaielor, teritoriile actuale.

Agenția NSN menționează că, recent, președintele Ucrainei, Volodimir Zelenski, a depus, spre dezbaterea Radei Supreme (parlamentul Ucrainei), un proiect de lege, conform căruia, din Constituția țării va dispărea menționarea referitoare la ”statutul special” al Sevastopolului. Într-un interviu acordat NSN, senatorul rus din partea Crimeii, Serghei Țekov, a arătat că majoritatea politicienilor ucraineni s-au împăcat, deja, cu ideea pierderii Crimeii, dar că sunt obligați să iasă cu declarații contrare.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Vizitatori website: 2875055