Hot News
Principiul de funcționare a ”butonului nuclear”
05/01
File de istorie: Disputa pentru Locurile Sfinte din Palestina, adevărata cauză a războiului Crimeii (VII)
06/01

Rusia a văzut în Ucraina un pericol mondial

1 ianuarie 2020. Marșul cu făclii al neonaziștilor din Kiev, în cinstea celei de-a 111-a aniversări de la nașterea lui Stepan Bandera/ Foto: radiokp.ru

Ministerul rus al Afacerilor Externe consideră că Ucraina susține neonazismul la nivel de stat. Ceea ce reprezintă un pericol pentru întreaga comunitate internațională.

”Glorificarea acestei ideologii a urii față de oameni se propagă în Ucraina, în ultimii 20 de ani, cu aprobarea tacită a Occidentului. În țară se dezvelesc noi și noi monumente închinate colaboratorilor călăilor hitleriști; în onoarea lor, sunt denumite străzi. Se creează senzația că Occidentul a prescris, pentru autoritățile ucrainene, un fel de indulgență și preferă să nu observe cum Kievul rescrie istoria și ignoră deciziile Tribunalului de la Nürnberg”, se spune într-o postare, pe pagina de Facebook a MAE rus.

Diplomații ruși au cerut oficialităților de la Kiev să ”renunțe la practica vicioasă de albire a lacheilor naziști și de batjocorire a istoriei”.

Potrivit Rambler.ru, ambasadorii Poloniei și Israelului, Bartosh Cihocki și Joel Lion, au criticat, într-un comunicat comun, cinstirea, în Ucraina, a memoriei activiștilor Organizației naționaliștilor ucraineni și a Armatei de insurecție a Ucrainei (OUN-UPA, interzisă în Rusia), inclusiv a liderului OUN, Stepan Bandera. ”Palmaresul” OUN-UPA include numeroase crime, printre care Măcelul de la Volînia – exterminarea populației poloneze, din 1943.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Vizitatori website: 2875108