Hot News
De cât timp este nevoie pentru a apăra Moscova de un atac cu rachete
26/01
Aleksei Pușkov despre documentele CIA, referitoare la Bandera
27/01

Cipru blochează introducerea de noi sancțiuni împotriva Rusiei

Foto: RIA Novosti

Ciprul refuză să voteze în favoarea introducerii de noi sancțiuni europene împotriva mai multor oficiali din Crimeea, au anunțat surse diplomatice, relatează agenția RIA Novosti.

În același timp, Nicosia speră ca Uniunea Europeană să adopte măsuri mai severe în privința Turciei, din cauza exploatării zăcămintelor de petrol și gaze naturale în apele teritoriale ale Ciprului. UE a elaborat sancțiuni împotriva cetățenilor turci care au legătură cu sondele de foraj, dar, adoptarea unei decizii definitive a fost amânată.

”Ciprioții așteaptă introducerea de sancțiuni împotriva Turciei, din cauza lucrărilor de foraj și sunt dezamăgiți că lucrurile durează atât. De aceea, intervin în legătură cu lista de sancțiuni pentru Crimeea”, a explicat respectiva sursă diplomatică, potrivit Reuters.

RIA Novosti menționează că, pentru introducerea de sancțiuni împotriva rușilor, este nevoie de aprobarea unanimă a tuturor celor 28 de membri ai UE. Unul dintre interlocutorii agenției Reuters a recunoscut că liderii UE sunt surprinși de decizia Ciprului, având în vedere că partenerii europenii au susținut Nicosia în chestiunea Turciei, pe tot parcursul ultimelor luni.

Prin vocea purtătorului său de cuvânt, Demetris Samuel, Ministerul de Externe cipriot a negat orice conexiune între acele două chestiuni. ”Nu există nici o legătură între aceste două regimuri de sancțiuni. Suntem ocupați cu studierea informațiilor privind sancțiunile ucrainene”, a spus diplomatul, adăugând că Nicosia are nevoie de timp.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Vizitatori website: 2875182