Hot News
Seria de gafe intenționate continuă: Și ambasada SUA în Danemarca își recunoaște greșeala
01/02
Avioanele forțelor aerospațiale ajută la evacuarea rușilor din China
01/02

Un bun început de an. Cronica cooperării româno-ruse

Foto: Ambasada Federației Ruse în România

Pe planul colaborării româno-ruse – și nu numai în domeniul economic – anul 2020, declarat de astrologi drept un an al schimbărilor majore, a început destul de dinamic. Au avut loc o serie de întâlniri între oameni de afaceri din cele două țări, participarea membrilor Ambasadei Ruse la evenimentele de comemorare a victimelor Holocaustului, o vizită la București a reprezentantului Bisericii Ortodoxe Ruse, Igumenul Teofan…

Foto: CCI Prahova

Forum de Afaceri în Ploiești

Camera de Comerț și Industrie Prahova a găzduit miercuri, 29 ianuarie 2020, Forumul de Afaceri România – Rusia, la eveniment fiind prezent și Ambasadorul Federației Ruse la București ,Valeri Kuzmin. Amfitrionul Forumului a fost Președintele CCI Prahova, Aurelian Gogulescu, autoritățile locale fiind reprezentate de Fabioara Ionescu – administrator public al județului și de Cristian Mihai Ganea – viceprimar al municipiului Ploiești.

Evenimentul a fost onorat de participarea reprezentanților a trei Camere de Comerț și Industrie din Rusia – CCI Moscova, CCI Kursk și CCI Bașkortostan. Astfel, companiile din Prahova, București și alte 12 județe prezente la acțiune și interesate să dezvolte proiecte de colaborare comercială și investițională cu parteneri ruși sau care au accesat, deja, piața rusă au avut oportunitatea de a primi informații și soluții concrete, care să le faciliteze activitatea pe această relație.

Domeniile de interes, care au făcut obiectul discuțiilor, au fost: industria de petrol, gaze și petrochimică, cercetare în industria petrolului, servicii de transport țiței, servicii de logistică și transport rutier și maritim, servicii de tratare a apelor menajere și a nămolului de ulei, proiecte de colaborări în agricultură, industria agro-alimentară, piscicultură, etc.

În cadrul evenimentului au fost semnate Acorduri de cooperare bilaterală între CCI Prahova și CCI din Republica Bașcortostan și Regiunea Kirov.

Foto: sportulsalajean.ro

Discuții în capitala mobilei românești, Șimleul Silvaniei

La 26 ianuarie, compania SIMEX a primit vizita ambasadorului Republicii Belarus, Andrei Grinkevici și a reprezentanților Ambasadei Federației Ruse, conduși de Igor Iniușkin, ministru-consilier.

În cadrul întrevederii, distinșii oaspeți au salutat dezvoltarea în ascensiune a cooperării reciproc avantajoase dintre SIMEX și Federația Rusă, respectiv Republica Belarus. De asemenea, oaspeții au venit cu propuneri comerciale concrete, care vizează deschiderea unor parteneriate prin înființarea de firme cu capital mixt româno-rus și belorus.

Diplomații ruși și beloruși au precizat că mobila românească clasică SIMEX, produsa din lemn masiv, rămâne în preferința cumpărătorilor din cele două țări, în pofida noului trend de mobilă modernă, “care bântuie prin Europa Occidentală” – produsă din mdf, plastic și alte materiale care nu au legătură cu lemnul masiv.

Foto: Ambasada Federației Ruse în România

Flori depuse la memorialele ostașilor sovietici din Ardeal

În cadrul pregătirilor pentru celebrarea celei de-a 75-a aniversări a Victoriei în Marele Război pentru Apărarea Patriei (1941-1945), reprezentanții Ambasadei Federației Ruse în România au examinat, în perioada 27-28 ianuarie, starea mai multor locuri de înhumare a militarilor sovietici din județele Cluj și Sălaj, unde, în octombrie 1944, au avut loc luptele sângeroase pentru eliberarea României de sub ocupația hitleristă și horthystă.

Diplomații au depus coroane de flori la memorialele militare din Cluj-Napoca (acolo sunt înhumați 641 de ostași sovietici), Turda (1176 de ostași) și Zalău (142 de ostași).

Vizita Igumenului Feofan la București

La invitația comunității ortodoxe ruse din București, cu binecuvântarea Preafericitului Părinte Patriarh Daniel al Bisericii Ortodoxe Române și a președintelui Departamentului pentru relații bisericești externe al Patriarhiei Moscovei, Mitropolit de Volokolamsk, Ilarion, în perioada 16-20 ianuarie, un reprezentant al Bisericii Ortodoxe Ruse, Igumenul Feofan, a vizitat Bucureștiul.

Foto: Ambasada Federației Ruse în România

La sărbătoarea Botezului Domnului (după calendarul vechi), Igumenul Feofan a ținut o slujbă în limba slavonă, în biserica Sfântul Nicolae Tabacu din București, la care au participat membrii comunității ortodoxe ruse din București și românii enoriași ai bisericii.

Invitatul a vizitat Liceul de pe lângă Ambasada Rusiei în România, unde a avut o convorbire cu elevii din școala medie și liceu.

În cadrul vizitei, Igumenul Feofan s-a întâlnit și cu ambasadorul Federației Ruse în România, Valeri Kuzmin (în imagine).

 

1 Comment

  1. constantin spune:

    Minstrul Florin Citi al ministerului de finante Romania spune ca pe urmele sa sunt spioni RUSI Eu cred ca ste o minciuna a ministrului si ar trebui intrebat cum arata acesti spioni rusi

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Vizitatori website: 2875087