Hot News
Putin a propus ajutor Chinei în lupta împotriva coronavirusului
01/02
Un bun început de an. Cronica cooperării româno-ruse
01/02

Seria de gafe intenționate continuă: Și ambasada SUA în Danemarca își recunoaște greșeala

Lagărul nazist al morții Auschitz/Oswiecim/ Foto: RIA Novosti

Ambasada Statelor Unite în Danemarca a recunoscut că, în articolul său de pe Twitter referitor la eliberarea lagărului nazist Auschwitz/Oświęcim, a fost comisă o greșeală, scrie RT.ru. ”Nu am scris cu premeditare că trupele americane au eliberat Oświęcim-Birkenau. Desigur, lagărul a fost eliberat de către trupele sovietice”, a precizat ambasada, într-un comunicat pe Twitter.

Iarăși, se poate pune o întrebare: o batjocură sau o gafă intenționată? Întrebarea pe care am pus-o și cu alta ocazie, într-o știre recentă, referitoare la revista germană ”Spiegel”.

La rândul său, ambasada Rusiei în Statele Unite, comentând cele întâmplate cu ambasada SUA în Danemarca, a calificat incidentul drept o încercare rușinoasă de a rescrie istoria.

Anterior, liderul francez Emmanuel Macron a subliniat, în cadrul unei ceremonii de comemorare organizată la Muzeul Holocaustului din Paris și dedicată împlinirii a 75 de ani de la eliberarea orașului polonez Oświęcim, rolul soldaților sovietici în eliberarea lagărului nazist Auschwitz-Birkenau.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Vizitatori website: 2875068