Hot News
Corneliu Vlad: Șah prudent al Washingtonului în “vecinătatea imediată” a Rusiei (I)
05/02
Peskov, despre modificarea Constituției
06/02

Putin: Omenirea se află în fața unei ”linii periculoase”

Președintele Rusiei, Vladimir Putin și noul ambasador al SUA în Rusia, John Joseph Sullivan, la ceremonia de prezentare a scrisorilor de acreditare de către ambasadorii străini nou veniți. 5 februarie 2020/ Foto: RIA Novosti

Omenirea se află, din nou, în fața unei ”linii periculoase”, iar cauza o constituie distrugerea sistemului de control al armelor, amenințarea teroristă și creșterea numărului de conflicte regionale, a declarat președintele Rusiei, Vladimir Putin, la ceremonia de înmânare a scrisorilor de acreditare, de către mai mulți ambasadori străini, informează ”Izvestia”.

”Din păcate, în zilele noastre, omenirea s-a trezit, din nou, în fața unei linii periculoase: se înmulțesc conflictele regionale, crește amenințarea terorismului și a extremismului, se distruge sistemul de control al armelor, iar economia globală se află într-o stare instabilă”, a spus șeful statului rus.

Liderul de la Kremlin a amintit că, anul acesta, se împlinesc 75 de ani de la încheierea celui de-al Doilea Război Mondial, iar ordinea mondială postbelică a avut ca fundament respectul față de idealurile de pace, libertate și dreptate.

Vladimir Putin a asigurat că, pentru consolidarea stabilității strategice și pentru rezolvarea problemei terorismului, Moscova este pregătită, în vederea unui dialog consistent cu Washingtonul. Mai mult, de starea relațiilor dintre Rusia și Statele Unite depind pacea și securitatea pe planetă; de aceea, Moscova cheamă la egalitate și respect între cele două țări.

La ceremonie, președintele rus a exprimat, totodată, disponibilitatea țării sale de a relansa relațiile cu Marea Britanie și de a întări acest dialog. ”Actuala stare a relațiilor dintre Rusia și Marea Britanie nu poate satisface ambele părți. Suntem convinși că restabilirea unui dialog politic de respect reciproc, dezvoltarea contactelor culturale și umanitare răspund intereselor comune”, a spus șeful statului rus.

De asemenea, Putin a confirmat invitarea delegațiilor străine la manifestările festive care vor fi organizate la Moscova, cu ocazia împlinirii a 75 de ani de la încheierea celui de-al Doilea Război Mondial.

Președintelui Rusiei i-au fost înmânate scrisori de acreditare de către 23 de ambasadori, printre care cei ai Australiei, Marii Britanii, Germaniei, Greciei, Iranului, Statelor Unite și Franței. Tuturor, Putin le-a urat să cunoască mai bine Rusia și ”să-i simtă pulsul”, exprimându-și, totodată, speranța de ”consolidare a prieteniei și înțelegerii reciproce” între țări.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Vizitatori website: 2875091