Hot News
Putin: Omenirea se află în fața unei ”linii periculoase”
06/02
Yaakov Kedmi, despre supremația militară a Rusiei asupra SUA
06/02

Peskov, despre modificarea Constituției

Foto: RIA Novosti

Amendamentele la Constituție, în curs de elaborare, sunt chemate să asigure o dezvoltare de calitate a întregului sistem administrativ al Rusiei, a declarat secretarul de presă al președintelui rus, Dmitri Peskov (în imagine), rugat să comenteze necesitatea operării de modificări la textul Legii fundamentale, relatează agenția TASS.

”Președintele a venit cu această inițiativă pentru a îmbunătăți funcționarea sistemului politic în ansamblul lui, ținând cont de nivelul de dezvoltare al acestuia. Scopul este unul singur – și anume de a urma, în continuare, calea unui stat orientat social, dar și pentru a asigura o dezvoltare progresivă de calitate, perfecționarea sistemului nostru de stat”, a explicat politicianul rus.

Explicând afirmația președintelui Vladimir Putin, potrivit căreia modificările la Constituție sunt dictate de viață, Peskov a amintit, printre altele, de situația cu indexarea pensiilor. Astfel, potrivit spuselor sale, neînscrisă în legislație, norma de indexare a acestor plăți ar putea să nu fie aplicată în anumiți ani.

”Desigur, consemnarea unui parametru precum indexarea, în Legea fundamentală, constituie pentru stat o povară financiară considerabilă. Cu toate acestea, statul este pregătit să-i facă față”, a precizat reprezentantul Kremlinului. ”Includerea, în textul Legii fundamentale, nu va mai permite să fie efectuate bypass-uri pentru ca, într-un an sau altul, această indexare să fie anulată”.

În ceea ce privește amendamentele referitoare la sistemul judiciar și la Consiliul de Stat, Peskov a subliniat necesitata ca ”acest sistem să răspundă nivelului de dezvoltare a sistemului politic și a societății civile, să răspundă la așteptările care apar în societate și în interiorul sistemului politic”.

În același timp, secretarul de presă a refuzat să comenteze una dintre propunerile de modificare a textului Constituției, conform căreia procurorul general și adjunctul acestuia vor fi desemnați după consultarea Consiliului Federației. ”Atâta timp cât încă se fac propuneri, nu are, probabil, sens să întrebi despre poziția și susținerea Kremlinului. Se lucrează, nu s-a terminat, încă”, a spus Peskov.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Vizitatori website: 2874972