Hot News
NATO acuză Rusia că supraveghează sateliții SUA
10/02
Companie rusească, mai tare decât Amazon
11/02

Nava rusească a pornit în ajutorul proiectului Nord Stream-2

Nava ”Akademik Cerski”, în lungul ei drum spre Kaliningrad/ Foto: flot.gazprom.ru

Nava rusească ”Akademik Cerskii”, de care sunt legate speranțele de finalizare a lucrărilor de construcție a gazoductului Nord Stream-2, a părăsit portul Nahodka, din Orientul Îndepărtat, arată datele site-ului Wesselfinder, preluate de Regnum.ru.

Conform sursei citate, ”Akademik Cerskii” va naviga, în următoarele două săptămâni, spre Singapore, unde va ajunge în jurul datei de 22 februarie.

Cooptarea navei în operațiunea de așezare a conductelor pe porțiunea nefinalizată a gazoductului care traversează Marea Baltică a fost anunțată, anterior, de expertul în securitate strategică, Stanislav Mitrahovici. În opinia lui, ”Akademik Cerskii” este nava cea mai potrivită pentru astfel de lucrări, de care dispune flota rusă. O declarație similară a venit, ulterior și din partea ministrului rus al Energiei, Aleksandr Novak. Drumul din Orientul Îndepărtat în Marea Baltică necesită ceva timp.

La momentul respectiv, Mitrahovici a declarat că ”Akademik Cerskii” are toate datele necesare pentru a face față misiunii. ”Teoretic, există riscul ca unele chestiuni să necesite adaptări la fața locului; poate, ceva va trebui perfecționat. Dar nu cred că va fi ceva atât de complicat, încât ”Akademik Cerskii” să nu facă față”, a subliniat expertul.

În decembrie, președintele american, Donald Trump, a semnat bugetul apărării al SUA pentru 2020, ce prevede sancțiuni împotriva gazoductului Nord Stream-2. Washingtonul a cerut companiilor care se ocupă de așezarea conductelor să suspende, de îndată, orice activitate. Nava elvețiană Allseas a anunțat, imediat, practic, că sistează lucrările.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Vizitatori website: 2875128