Hot News
Cu ocazia Zilei Lucrătorului din Diplomație, Putin a declarat: La nivel mondial, situația devine tot mai turbulentă
10/02
Nava rusească a pornit în ajutorul proiectului Nord Stream-2
10/02

NATO acuză Rusia că supraveghează sateliții SUA

Foto: Roskosmos

Aparatele cosmice ruse și chineze reprezintă o amenințare pentru țările occidentale, a declarat generalul francez Andre Lanata, comandantul Forțelor aliate ale NATO pentru transformare. Potrivit spuselor sale, Rusia a lansat un satelit-inspector care urmărește un aparat spion american, relatează URA.ru.

”Până acum, cosmosul a fost considerat o zonă sigură, dar nu mai este așa”, a spus Lenata într-un interviu pentru Washington Examiner. În opinia lui, acțiunile întreprinse de Rusia și China în cosmos constituie o amenințare pentru aliații Washingtonului – analiștii consideră că, astfel, aparatele spațiale vor să submineze sitemele de comunicații și geolocalizare folosite de Statele Unite. În același timp, Lenata a declarat că țările Occidentale trebuie să răspundă singure la aceste amenințări, pentru că NATO nu va răspunde de apărarea obiectelor spațiale naționale.

Declarația vine după ce ministrul rus al Afacerilor Externe, Serghei Lavrov, a afirmat că NATO declanșează un joc periculos prin extinderea activităților operaționale în mediul cosmic și în spațiul cibernetic. Reprezentanții diplomației ruse au promis, de asemenea, că instituția lor va supraveghea modul în care sunt îndeplinite promisiunile Alianței de a nu amplasa arme în spațiu.

Comentând declarația lui Lenata, deputatul Aleksei Cepa, vicepreședintele comisiei pentru afaceri internaționale din Duma de Stat, a apreciat că ”isteria care se face des auzită”, în special din partea conducerii Alianței Nord-Atlantice are drept scop obținerea de fonduri suplimentare pentru ”bugetul umflat al industriei militare americane”.

”Acțiunile pe care americanii nu le pot prezice antrenează un val de propagandă, având drept unic scop acela de a obține cât mai mulți bani pentru programele spațiale și militare ale SUA”, a rezumat deputatul, citat de RIA Novosti.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Vizitatori website: 2875093