Hot News
Poetul modernist născut în prag de Revoluţie. Din însemnările astrologului Sergiu Bălan
10/02
NATO acuză Rusia că supraveghează sateliții SUA
10/02

Cu ocazia Zilei Lucrătorului din Diplomație, Putin a declarat: La nivel mondial, situația devine tot mai turbulentă

Foto: RIA Novosti

Președintele Rusiei, Vladimir Putin, a avertizat în legătură cu situația internațională care, a spus el, devine tot mai turbulentă. ”Conjunctura mondială devine tot mai turbulentă, ceea ce înseamnă că se impun acțiuni și mai intense, capabile să asigure stabilitate strategică, formarea unei ordini mondiale juste”, a scris șeful statului rus în telegrama adresată angajaților și veteranilor Ministerului de Externe, cu ocazia Zilei Lucrătorului din Diplomație.

Liderul de la Kremlin a subliniat că, în acest scop, trebuie folosite pe deplin poziția Rusiei în Consiliul de Securitate al ONU, precum și oportunitățile oferite țării de președințiile Organizației de Cooperare de la Shanghai și BRICS, de participarea la Grupul celor 20, APEC (Cooperarea economică Asia-Pacific, n.r.), la alte structuri multilaterale.

În același timp, el a evidențiat meritele diplomaților ruși, pe diferite direcții. ”Grație, în mare parte, muncii eficiente depusă de MAE rus, situația din Siria a fost oarecum stabilizată, a fost lansat procesul constituțional intersirian”, a subliniat președintele Rusiei, menționând că rezultate notabile au fost obținute, de asemenea, pe linia dezvoltării integrării eurasiatice și a relațiilor externe ale Uniunii Economice Eurasiatice, a relațiilor unionale din cadrul Organizației Tratatului de Securitate Colectivă. ”Se consolidează colaborarea cu China, cu India, cu alte țări ale Eurasiei, cu statele Americii Latine. Dialogul cu statele africane a fost adus la un nou nivel”, a constatat Putin.

Potrivit șefului statului, diplomația rusă a apărat mereu și continuă să apere, cu fermitate și consecvență, interesele Patriei. ”Continuând tradițiile predecesorilor, vă îndepliniți cu onoare datoria, rezolvați cu demnitate misiuni dificile și responsabile de politică externă”, a subliniat liderul de la Kremlin. El a arătat importanța sporirii eforturilor pentru asigurarea drepturilor și intereselor concetățenilor din străinătate, de apărare a limbii ruse. ”Și, desigur, o prioritate absolută trebuie să rămână activitatea de păstrare a adevărului istoric privind Marele Război de Apărare a Patriei”, a adăugat Putin, menționând că ”acest lucru este deosebit de actual, în contextul anului jubiliar când se împlinesc 75 de ani de la Victorie asupra nazismului”.

”Sunt convins că veți continua să vă faceți meseria dând dovadă de inițiativă și creativitate, apărând interesele Rusiei, contribuind la consolidarea autorității ei pe arena internațională”, a afirmat Putin în mesajul său. ”Conducerea țării va acorda, și în continuare, atenția cuvenită situației materiale și financiare a serviciului diplomatic”, a adăugat președintele, care le-a urat angajaților MAE noi succese profesionale, iar veteranilor ministerului – multă sănătate, viață lungă și un spirit mereu viu.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Vizitatori website: 2875163