Hot News
MAE rus, despre programele SUA de descurajare a Rusiei
12/02
Sistemul rusesc ”Krasuha”, acuzat că a stricat avioanele F-35 și F-22
12/02

Regizorul Karen Șahnazarov: Trump nu este prietenul Rusiei

Foto: zen.yandex.ru

Elitele Rusiei trebuie să lase la o parte speranțele că se poate apropia de Statele Unite și să înceteze să-l mai considere pe președintele SUA, Donald Trump, ”prietenul” Rusiei, a declarat regizorul Karen Șahnazarov (în imagine) pentru postul de televiziune Rossia 1.

Șahnazarov a arătat că el nu împărtășește simpatia de care se bucură președintele Donald Trump din partea elitelor rusești. ”De fapt, eu cred că este timpul ca Rusia, ca elita politică rusă să renunțe la dubla evaluare în privința Statelor Unite… Trebuie acționat conform faptelor comise de Statele Unite. În general, eu cred că domnul Trump… a dat cea mai puternică lovitură Rusiei… Trump nu este nici un fel de prieten al Federației ruse”, a afirmat Șahnazarov.

Potrivit spuselor sale, orice ar spune Trump despre dorința de normalizare a relațiilor cu Rusia, trebuie înțeles că SUA nu vor accepta niciodată să cedeze nici cea mia mică bucățică din puterea mondială și să iasă în întâmpinarea intereselor ei naționale. Iar sancțiunile împotriva Nord Stream-2 sunt cea mai ilustrativă confirmare în acest sens, a subliniat regizorul rus.

”După părerea mea, Statele Unite nu se vor apropia în nici un caz de Rusia. Nu există simptome în acest sens… Rusia rămâne principalul concurent al SUA pe piața energiei… Nu vor accepta nici un fel de compromisuri pentru a împărți, într-un fel, lumea… Atâta timp cât imperiul nu se destramă din interior, el nu va împărți nimic cu nimeni: nici cu noi, nici cu chinezii”, a concluzionat Șahnazarov.

În aceste condiții, a adăugat el, o conferință a țărilor care au învins al Doilea Război Mondial, a cărui organizare a fost propusă de președintele Vladimir Puțin cu ocazia împlinirii a 75 de ani de la Victorie, nu va aduce Rusiei nimic consistent.

Karen Shakhnazarov este un participant regulat la programele și dezbaterile politice din televiziune. Este regizorul unor filme atât de populare, precum ”Tigrul alb”, ”Orașul Zero”, ”Pavilionul nr.6”, ”Drumul spre Berlin”, ”Dragoste în URSS”, ”Anna Karenina” și altele.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Vizitatori website: 2875063