Hot News
MAE rus: E posibil ca summitul în format Normandia să fie compromis
11/02
Regizorul Karen Șahnazarov: Trump nu este prietenul Rusiei
12/02

MAE rus, despre programele SUA de descurajare a Rusiei

Foto: TASS

”Oricâte programe și mijloace financiare ar folosi Statele Unite, pentru descurajarea Rusiei, nimic nu va funcționa”, a comentat viceministrul rus al Afacerilor Externe, Serghei Riabkov (în imagine), acțiunile conducerii americane la adresa Rusiei, relatează ”Rossiiskaia Gazeta”.

În opinia diplomatului, Rusia este deschisă la dialog cu SUA, dar refuzul de colaborare, de parteneriat într-o serie de domenii a devenit o normă la Washington. ”La rândul nostru, rămânem fideli deschiderii la dialog, rezolvării tuturor problemelor în regim de căutare a unor soluții reciproc acceptabile, dar, firește, doar pe baza respectului reciproc, ținând cont de interese, de egalitate în drepturi”.

Riabkov este de părere că, mai devreme sau mai târziu, toate ingredientele unor relații normale vor fi restabilite. Numai atunci se va putea spune că părțile s-au înscris pe calea normalizării relațiilor. Până atunci, însă, autoritățile americane pot continua să se antreneze în propriile anchete, să câștige puncte politice din partea politicienilor rusofobi. ”Rossiiskaia Gazeta” amintește că proiectul de buget al administrației SUA, pentru anul financiar 2021, prevede un ajutor de 763,8 milioane de dolari, acordat statelor din Europa și Asia Centrală, ”cu scopul de a contracara influența Rusiei”. Americanii intenționează ca o parte din bani să fie folosiți pentru a susține eforturile țărilor partenere de a-și reduce volumul de echipamente militare rusești folosite, dar și pentru eliminarea dependenței economice a acestor țări de Rusia, în domenii precum energia și comerțul.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Vizitatori website: 2875035