Hot News
Kosaciov: Nu mai susțineți ”partidul războiului” în Ucraina
25/02
Ambasadorul SUA în Rusia, pe lista neagră a lui Trump
25/02

Comparație. Sistemul de avertizare a atacurilor cu rachete rusesc și cel american

Foto: RIA Novosti

Sistemul rusesc de avertizare a atacurilor cu rachete (SPRN) are un avantaj față de cel american, a declarat constructorul șef al SPRN, directorul general al corporației ”Vâmpel”, Serghei Boev, citat de RIA Novosti.

”Sistemul nostru răspunde provocărilor actuale. Înainte de toate, el se caracterizează prin control global”, a spus el, în direct, la postul de televiziune ”Zvezda”, subliniind că acesta este avantajul sistemului rusesc față de cel american.

În schimb, a adăugat Boev, sistemul colegilor occidentali dispune de o rezervă mai mare de timp pentru avertizare.

”Aceasta, pentru că sistemul american de avertizare a atacurilor cu rachete este amplasat nu numai pe continentul Statelor Unite, dar și în Groenlanda și în Marea Britanie”, a explicat specialistul, menționând că acest avantaj nu este chiar atât de însemnat.

RIA Novosti menționează că, recent, comandantul unității de apărare antirachetă, general-maiorul Serghei Grabciuk, a relatat că scutul care protejează Moscova se află, acum, într-un proces profund de modernizare. Potrivit afirmațiilor sale, acest lucru presupune extinderea posibilităților de luptă și îmbunătățirea caracteristicilor noului sistem.

Astfel, pentru apărarea capitalei Rusiei împotriva unui atac cu rachetă, sunt necesare câteva zeci de minute. În caz de pericol, sistemul de avertizare a unei ofensive cu rachete trimite sistemului de apărare antirachetă indicații privind ținta, iar acesta intră, imediat, în ciclul de luptă. Grabciuk a arătat că ținta poate fi identificată la o distanță de câteva mii de kilometri.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Vizitatori website: 2875089