Hot News
Pentagonul a recunoscut: Nu te poți apăra de Rusia
29/02
Occidentul iar s-a supărat pe Putin și pe blitzkriegul lui
29/02

Ankara a recunoscut absența atacurilor aeriene rusești împotriva militarilor turci din Siria

Foto: Anadolu/lenta.ru

Ministrul turc de externe, Mevlüt Çavuşoğlu, a recunoscut absența atacurilor aeriene din partea Forțelor Aerospațiale Ruse (VKS) împotriva militarilor turci din Siria, a transmis sâmbătă, 29 februarie, agenția Anadolu.

Potrivit ministrului, atacurile asupra pozițiilor personalului militar din Turcia și a așezărilor din teritoriul Siriei sunt efectuate de forțele președintelui sirian Bashar al-Assad și ale aliaților lui .“În același timp, nu se poate spune că Forțele Aerospațiale ale Rusiei efectuează lovituri aeriene asupra militarilor turci”, a subliniat Çavuşoğlu.

El a adăugat, de asemenea, că, în prezent, Moscova și Ankara depun eforturi comune pentru neescaladarea situației din Idlibul sirian, însă, progrese reale pot fi așteptate numai după întâlnirea președinților celor două țări – Recep Tayyip Erdoğan și Vladimir Putin.

În noaptea de 28 februarie, armata turcă a atacat pozițiile armatei siriene din Idlib și a distrus un convoi de trupe guvernamentale. Atacul a fost un răspuns la bombardamentul asupra militarilor turci, în regiunea Jebel al-Zawiya, care a ucis 33 de militari. Turcia a promis să se răzbune pe președintele sirian Bashar al-Assad pentru moartea soldaților.

Ministerul rus al Apărării a declarat că partea siriană, fără sprijinul Forțelor Aerospațiale Ruse, a atacat pozițiile rebelilor care au încercat să lanseze o ofensivă pe un front larg. În același timp, militarii turci au fost supuși bombardamentului în zona așezării Behun, deși, conform coordonatelor transferate către partea rusă, “ei nu s-au aflat acolo și nici nu ar fi trebuit să fie acolo”.

În urma ofensivei din ianuarie-februarie, armata siriană a ocupat aproape jumătate din zona de neescaladare din Idlib și a lăsat în urma sa posturi de observație turcești.

Acest lucru a revoltat Ankara, iar președintele turc, Recep Tayyip Erdoğan, a declarat că, dacă până la sfârșitul lunii februarie, trupele siriene nu sunt retrase dincolo de linia posturilor, armata turcă va începe o operațiune militară.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Vizitatori website: 2875194