Hot News
Situația din Idlib. Putin a convocat reuniunea operativă a Consiliului de Securitate al Rusiei
28/02
Record de vizitatori la expoziția Dali, de la Moscova
29/02

Virusologii ruși, despre viitorul coronavirusului

Foto: Reuters/ Izvestia

Virusologii ruși au dezvăluit viitorul coronavirusului SARS-CoV-2, care provoacă pneumonie. În opinia lor, virusul nu poate fi pe deplin învins; el va apărea sezonier, precum gripa, scrie ”Izvestia”.

Serghei Netesov, membrul corespondent al Academiei de Științe a Rusiei și doctor în științe biologice, este de părere că tulpina se poate fixa, pentru mult timp, printre oamenii care se îmbolnăvesc asimptomatic, eliminând virusul în mediul înconjurător. ”COVID-19 va afecta, anual, prin valuri epidemice, cea mai vulnerabilă parte a populației: bătrâni, bolnavi cronic și persoane cu imunitate scăzută”, a adăugat el.
Prognoza lui Netesov a fost susținută de directorul Institutului de Parazitologie Medicală, Boli Tropicale și Transmisibile, Aleksandr Lukașev. Potrivit spuselor sale, exact așa au apărut coronavirușii nepericuloși, care există sub forma IACRS. În același timp, specialistul a arătat că a prognoza evoluția situației este dificil, deoarece, ceea se întâmplă este fără precedent.

Decanul Facultății de fizică biologică și medicală a Institutului de Fizică și Tehnologie din Moscova, Aleksandr Melerzanov, a afirmat, la rândul său, că, pe viitor, epidemiile de COVID-19 vor evolua în valuri. ”De regulă, creșterea numărului de îmbolnăviri cu coronaviruși are loc în perioada toamnă-iarnă. Iar, dacă ne referim la actuala tulpină, este vorba de a o controla, prin analogie cu alte diferite tulpini de viruși gripali, nu de victoria totală asupra patogenului”, a subliniat omul de știință.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Vizitatori website: 2875180