Hot News
Omul de afaceri Leonid Boguslavski lansează un nou fond de investiții
05/03
Coronavirus. Ce categorie de oameni este mai puțin vulnerabilă
05/03

Gherman Gref a numit profesiile viitorului

Foto: TASS

Curând, profesiile obișnuite nu vor mai avea căutare, a declarat șeful Sberbank, Gherman Gref. În viitor, pe măsura dezvoltării inteligenței artificiale (IA), va fi nevoie de alte profesii, precum inginer-biomedic, neuroinformatician, inginer în domeniul realității virtuale și biotehnolog, relatează incrussia.ru.

”Indiferent de meseria pe care o va face, orice om va trebui să cunoască tehnologia inteligenței artificiale. Curând, cu ajutorul IA, de pe lista profesiilor vor dispărea specializările simple”, a spus Gref, la deschiderea finalei Olimpiadei mișcării ”Inițiativa tehnologică națională”.

În prezentarea sa, șeful Sberbank a numit, dintre profesiile viitorului – inginer-biomedic, neuroinformatician, inginer în domeniul realității virtuale, inginer-biotehnician, biotehnolog, nanoinginer, proiectant de interfață neuronică, specialist în utilizarea inteligenței artificiale în medicină, precum și proiectant de roboți medicali.

În vara anului trecut, șeful Ministerului Industriei și Comerțului, Denis Manturov, a declarat că, peste 10 ani, în Rusia vor dispărea, din cauza dezvoltării tehnologiilor IA și a robotizării, circa 57 de profesii tradiționale. Grație contopirii mai multor specializări vechi și implementării ”producției inteligente”, în locul lor vor apărea alte 189 de profesii noi.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Vizitatori website: 2875068