Hot News
Coronavirus. Ce categorie de oameni este mai puțin vulnerabilă
05/03
Putin: Cine a creat racheta ”Iskander”
05/03

Un nou caz de infecție cu coronavirus, în Rusia

Foto: interfax

În Rusia, a fost înregistrat un nou caz de contaminare cu virusul Covid-19. Infecția cu coronavirus a fost depistată la un cetățean italian, venit în Rusia, precizează RIA Novosti, citând un comunicat al Grupului Operativ de luptă împotriva răspândirii epidemiei.

Potrivit sursei, bărbatul a ajuns în Rusia la data de 29 februarie, iar, la 2 martie, s-a prezentat la spital, cu simptome specifice noii gripe. Italianul a fost internat în secția de boli infecțioase. Nu se precizează în ce oraș din Rusia este internat acesta.

Starea pacientului a fost catalogată drept satisfăcătoare – boala se manifestă sub o formă ușoară. Se aplică un tratament simptomatic. Au fost identificați cetățenii ruși care au intrat în contact cu persoana contaminată. Ei se află sub observație medicală, li se fac analize de laborator.

Lenta.ru precizează că, până acum, în Rusia au fost înregistrate șase cazuri de contaminare cu noul tip de virus. Este vorba despre doi cetățeni chinezi, care au fost tratați în spitalele din Cita și Tiumen (Siberia), trei ruși, (toți trei – pasageri ai navei de croazieră Diamond Princess) și un moscovit, întors recent din Italia.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Vizitatori website: 2875089