Hot News
Un nou caz de infecție cu coronavirus, în Rusia
05/03
Elevii ruși au câștigat Olimpiada de Matematică în România
05/03

Putin: Cine a creat racheta ”Iskander”

Foto: Izvestia

Rusia se află la cel mai înalt nivel, nu numai în domeniul tehnologiilor militare, ci și în dezvoltarea celor civile, a declarat președintele Vladimir Putin, în episodul nouă al interviului acordat agenției TASS. Potrivit spuselor sale, proiectele avansate sunt realizate cu participarea directă și implicată a tinerilor specialiști care au creat, spre exemplu, sistemele de rachetă ”Iskander”.

”În industria atomică, lucrăm, chiar foarte bine. Practic, i-am întrecut pe toți – noi construim cele mai multe blocuri nucleare pentru centralele electrice din lume. Nu este vreo armă, nicidecum. Este înaltă tehnologie, care se dezvoltă activ”, a arătat liderul de la Kremlin, precizând că Rusia se află la un nivel înalt și în domeniul dezvoltării tehnicii de luptă, inclusiv a celei de aviație.

Separat, el a subliniat faptul că astfel de arme moderne, precum sistemul de rachetă ”Iskander” sau sistemul de laser ”Peresvet”, au fost create de echipe de tineri specialiști ruși.

«Pot să vă dau și alte exemple: a venit un grup de tineri de la institut. O întreagă grupă a venit la unul dintre institutele noastre și a făcut ”Iskander”», a spus președintele. «Au venit niște tineri și, în câțiva ani, au făcut ”Iskander”, una dintre armele noastre moderne, cu care ne mândrim, cea mai bună din lume. Au venit tineri și au făcut ”Peresvet”. Este doar un exemplu din industria de apărare. Ei le-au făcut», a insistat șeful statului.

”Vom continua să lucrăm și în domeniul civil. Avem, deja, propriile produse farmaceutice, foarte bune și așa mai departe. Totul, treptat, în creștere”, a asigurat Putin.

Rachetele ”Iskander” sunt destinate distrugerii unor ținte precum sisteme de rachetă, sisteme de artilerie cu rază lungă de acțiune, avioane și elicoptere staționate la sol, puncte de comandă și centre de comunicații.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Vizitatori website: 2875074