Hot News
Rusia nu va înăspri condițiile de carantină
22/03
Jurnalist german a apreciat acțiunile Rusiei împotriva coronavirusului
23/03

Rusia cere SUA extinderea cooperării și nu reglarea de conturi

Serghei Riabkov, vice-ministru de externe al Rusiei/ Foto: RIA Novosti

Moscova îndeamnă Washingtonul ca, în aceste condiții dificile, să se concentreze pe extinderea înțelegerii reciproce și a cooperării, nu pe ”răfuieli politice” inutile, a declarat vice-ministrul rus al Afacerilor Externe, Serghei Riabkov, comentând noile declarații anti-ruse ale responsabililor americani. Răspunsul lui a fost postat pe site-ul ambasadei Rusiei în SUA.

Potrivit lui Riabkov, în Statele Unite, se simte o oarecare nervozitate. «Omenește, este de înțeles. Cu toate acestea, în această perioadă de grele încercări, poate ar fi fost mai corect să se concentreze pe extinderea sectoarelor de înțelegere reciprocă și cooperare, nu pe ”răfuieli politice” inutile».

Vorbind despre ”arma energetică a Rusiei”, americanii încearcă, fără să se ascundă, să ”plaseze o mină” sub proiectul gazoductului ”Nord Stream-2”, a declarat Riabkov. Potrivit spuselor sale, nu este pentru prima dată când Moscova aude părerile oficialilor americani pe această temă.

”Fără îndoială, colegii de la Washington vor continua să călărească această temă și pe viitor. Responsabilii americani folosesc demult aluziile la inamicul extern prezent și în sfera energetică și în domeniul colaborării tehnico-militare, pentru a întări politica dictatului în privința statelor interesate să stabilească și să dezvolte cu noi o colaborare reciproc avantajoasă”, spune Riabkov.

«Fără să se ascundă, americanii încearcă ”să plaseze o mină” sub Nord Stream-2, iar, acum, au lansat o nouă serie de insinuări referitoare la linia promovată de noi pe piețele mondiale energetice, în condițiile unei volatilități extreme a prețurilor și a scăderii drastice a cererii la resurse energetice care este provocată, în primul rând, de efectul de șoc pentru sectorul mondial al transporturilor, ca urmare a epidemiei de coronavirus», a subliniat vice-ministrul.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Vizitatori website: 2875115