Hot News
Rusia cere SUA extinderea cooperării și nu reglarea de conturi
23/03
Serghei Lavrov: Îi place fotbalul, cântă la ghitară, scrie poezii
23/03

Jurnalist german a apreciat acțiunile Rusiei împotriva coronavirusului

Foto: RIA Novosti

În timp ce, în țările europene, criza generată de pandemia de coronavirus se amplifică, Rusia, grație măsurilor ei decisive, face față răspândirii Covid-19. În Rusia, sunt numai câteva sute de cazuri de contaminare confirmate, în timp ce în Europa s-a ajuns, deja, la zeci de mii.

Este afirmația jurnalistului german Andre Ballin, într-un articol publicat în Der Standard și citat de ”Rossiiskaia Gazeta”. În opinia autorului, această situație se datorează, în special, serviciilor de securitate ale Rusiei și ale celor care se ocupă de controlul sanitar epidemiologic al populației, structuri care au acționat mult mai ferm decât autoritățile Uniunii Europene.

În acest sens, semnatarul materialului amintește de decizia luată la timpul potrivit, de Rusia, de a închide frontierele terestre cu China, de unde a pornit epidemia, de a restricționa legăturile aeriene cu China, iar, din 20 februarie, de a interzice intrarea în țară a cetățenilor chinezi.

Ballin crede că Rusia a avut noroc: pe teritoriul ei au ajuns doar doi cetățeni ai Chinei infectați cu coronavirus, izolați din timp și care, astfel, nu au putut infecta pe nimeni. Prin urmare, scrie jurnalistul german, autoritățile ruse și-au creat o rezervă de timp prețios, folosită, acum, pentru a stopa răspândirea coronavirusului.

Conform datelor valabile pentru 22 martie, în Rusia au fost identificate 367 de cazuri de îmbolnăvire cu Covid-19 și 16 pacienți vindecați. De la începutul anului, sub supraveghere medicală s-au aflat 82.439 persoane, număr care, până în 20 martie, s-a redus la 36.540.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Vizitatori website: 2875100