Hot News
Moscoviții vor vota electronic amendamentele constituționale? De ce nu
24/03
Șoigu s-a întâlnit cu Assad în Siria
24/03

Ambasada rusă în SUA solicită HRW să nu mintă cu privire la coronavirus în Rusia

Ambasadorul Rusiei în Statele Unite, Anatoli Antonov/ Foto: RIA Novosti

Ambasada Rusiei în Statele Unite a cerut șefului de la Human Rights Watch (HRW), Kenneth Roth, să nu dezinformeze oamenii cu privire la activitățile guvernului rus în lupta împotriva infecției cu coronavirus COVID-19. Declarația corespunzătoare a fost publicată pe pagina de Facebook a misiunii diplomatice.

„Măsurile luate în timp util ne-au permis să administrăm această nouă amenințare globală mult mai eficient decât acele țări pe care HRW, în mod tradițional, evită să le critice”, se arată în declarație.

Potrivit RIA Novosti, anterior, Roth a postat pe Twitter un mesaj în care afirma că autoritățile rusești nu ar fi făcut nimic pentru a împiedica “achiziționarea dispozitivelor de ventilație artificială a plămânilor, de către rușii înstăriți”.

“Încă o dată, atragem atenția politicienilor și a persoanelor publice din Statele Unite: acum, mai mult decât oricând, avem nevoie de acțiuni comune pentru combaterea virusului și nu de știri false și de încercări de a semăna discordia, ostilitatea, de a incita la xenofobie (rusofobie)”, a adăugat ambasada.

La 23 martie, guvernul rus a alocat Ministerului Industriei și Comerțului 7,5 miliarde de ruble (93,7 milioane de euro) din Fondul de rezervă, pentru achiziționarea de dispozitive de ventilație artificială a plămânilor.

După cum a menționat vicepremierul și coordonatorul principal pentru combaterea coronavirusului, Tatiana Golikova, Rusia are 40 000 de aparate de ventilație artificială a plămânilor, care pot fi necesare pacienților grav bolnavi, în tratamentul pneumoniei cauzate de coronavirus.

1 Comment

  1. Vall spune:

    Rusia e singura putere imperialista…posedând teritorii imense…bogații naturale cum nu are nimeni în lume…poftește mereu la teritorii straine…duce campanii de dezinformare și manipulare prin toate mijloacele media și relele de socializare. .Acest material postat ciment ca Rusia are griji umanitare aparține acelulași mod de intoxicare…si manipulare mediatic a. .

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Vizitatori website: 2875048