Hot News
Doctorul Roșal: Răspândirea Сovid-19, repetiție a unui război biologic
24/03
Ambasada rusă în SUA solicită HRW să nu mintă cu privire la coronavirus în Rusia
24/03

Moscoviții vor vota electronic amendamentele constituționale? De ce nu

Foto: lenta.ru

Comisia electorală a Moscovei a propus ca locuitorilor capitalei să le fie oferită posibilitatea de a vota amendamentele la Legea fundamentală de la distanță. O declarație în acest sens a fost făcută de președintele Comisiei Electorale a Moscovei, Iuria Ermolova, preluată de RIA Novosti.

”Se propune ca votul electronic la distanță să fie organizat începând din 19 aprilie, ora 8,00, până la 22 aprilie, ora 20,00; practic, în decurs de patru zile”, a detaliat Ermolova la ședința comisiei.

Listele vor fi completate pe baza declarațiilor venite de la alegători și care vor putea fi depuse din 25 martie până la 16 aprilie, pe portalul mos.ru sau pe site-ul Serviciilor statului.

Această ordine de desfășurare a votului, de la distanță, trebuie convenită cu Comisia electorală centrală.

La 17 martie, președintele Rusiei, Vladimir Putin, a semnat decretul privind desfășurarea, la 22 aprilie, a votului național, cu posibilitatea mutării datei, în caz de necesitate.

Proiectul de lege prezidențial cuprinde circa 400 de amendamente, precum extinderea drepturilor Parlamentului, menționarea lui Dumnezeu în Legea fundamentală, interzicerea căsătoriilor între persoane de același sex. În cazul unui rezultat negativ, modificările nu vor fi introduse în textul Constituției.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Vizitatori website: 2875052