Hot News
Kremlinul s-a pronunțat în favoarea anulării sancțiunilor
24/03
Moscoviții vor vota electronic amendamentele constituționale? De ce nu
24/03

Doctorul Roșal: Răspândirea Сovid-19, repetiție a unui război biologic

Foto: youtube.com

Pandemia de coronavirus reprezintă indicatorul nivelului de pregătire a actualului sistem de sănătate la astfel de situații și, practic, apare ca ”o repetiție la un război biologic”, a apreciat președintele Institutului de cercetare științifică în domeniul chirurgiei pediatrice de urgență și traumatologie, Leonid Roșal, celebru chirurg și medic de copii.

Intervievat de postul de televiziune Rossia 24, Roșal a afirmat că situația cu virusul Сovid-19 reprezintă, în egală măsură, o verificare a gradului de pregătire a întregii omeniri la astfel de provocări.

Medicul a îndemnat oamenii să nu “se teamă și să nu încingă atmosfera”. Potrivit afirmațiilor sale, capacitatea noului tip de coronavirus de a se transmite de la oameni contaminați la oameni sănătoși este, în mare parte, inferioară altor infecții, iar mortalitatea este mai mică față de cea dată de mulți alți viruși.

Medicul a amintit, de asemenea, că medicina regională din Rusia are nevoie de dezvoltare, pentru că, acum, mulți bolnavi după catastrofe sau evenimente extraordinare sunt duși la Moscova, iar, în cazul în care capitala, din diferite motive, nu-i va putea primi pe bolnavi, problema vindecării acestor pacienți rămâne deschisă.

Potrivit South China Morning Post, la nivel mondial s-au înregistrat, până la 23 martie, 339.500 de cazuri confirmate de contaminare cu coronavirus, numărul deceselor ajungând la 15.200.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Vizitatori website: 2875098