Hot News
Rusia a prezentat un medicament pentru tratarea coronavirusului
28/03
Rusia își închide granițele
29/03

Rusia ajută Serbia să lupte împotriva coronavirusului

Foto: AP Photo

În Serbia, au fost aduse, pe calea aeriană, 15 000 de sisteme de testare din Rusia – pentru efectuarea cercetărilor asupra COVID-19, care vor fi apoi transferate la Institutul de Sănătate Publică ”Torlak”, informează compania sârbească de televiziune ”Pink”.

În ajun, guvernul sârb a cerut ajutor Rusiei, pentru a combate coronavirusul, transmite canalul Telegram. Decizia corespunzătoare, precizează TASS, a fost luată în cadrul unei reuniuni a cabinetului de miniștri sârb. Se menționează că asistența specială a fost solicitată în baza unui acord dintre cele două țări, privind cooperarea în domeniul umanitar, pentru situații de urgență.

Anterior, în dimineața zilei de vineri, secretarul de presă al șefului statului, Dmitri Peskov, a declarat că, dacă Serbia va solicita ajutor în legătură cu noul coronavirus, dacă vor exista astfel de apeluri, ele nu vor rămâne fără atenția cuvenită, informează agenția TASS.

Reprezentantul Kremlinului a arătat că nu știe cu exactitate dacă au existat solicitări din Serbia pe canale diplomatice.

”În orice caz, dacă au fost astfel de solicitări, nu am nici o îndoială că ele nu vor rămâne fără răspuns și nu vor rămâne fără atenția cuvenită, mai ales când este vorba despre o țară atât de importantă, un aliat, un stat prieten, cum este Serbia”, a explicat Peskov.

El a mai anunțat că președintele Rusiei, Vladimir Putin, a discutat telefonic cu președintele Franței, Emmanuel Macron – despre cooperare, nu despre acordarea de ajutor în lupta împotriva coronavirusului.

”Nu, s-a vorbit despre cooperare”, a declarat Peskov jurnaliștilor, întrebat fiind dacă, în cadrul convorbirii telefonice dintre Putin și Macron, s-a vorbit ca Rusia să acorde Franței ajutor în lupta împotriva coronavirusului.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Vizitatori website: 2875191