Hot News
Rusia ajută Serbia să lupte împotriva coronavirusului
28/03
Teatrul Bolșoi din Moscova se mută în online
29/03

Rusia își închide granițele

Punctul de control „Novîie Iurkovici”, în zona de frontieră cu Belarus, în regiunea rusă Briansk/ Foto: RIA Novosti

Rusia își închide în totalitate granițele; toate punctele de trecere își vor înceta activitatea, inclusiv cele de la granița cu Belarus. În acest sens, a fost semnat un ordin, de către premierul Mihail Mișustin, a anunțat biroul de presă al Guvernului, citat de presa rusă.

Potrivit documentului, se restricționează temporar traficul auto, feroviar, pietonal, fluvial și mixt prin punctele de trecere a graniței de stat a Rusiei.
Aceste măsuri au fost adoptate cu scopul de a preveni pătrunderea, pe teritoriul țării, a noii infecții cu coronavirus și vor intra în vigoare începând din 30 martie.

În același timp, granița rămâne deschisă pentru anumite categorii de cetățeni, respectiv pentru diplomați, membri ai delegațiilor oficiale, pentru conducătorii autovehiculelor care fac parte din transportul internațional de mărfuri sau pentru navele fluviale și trenuri. De asemenea, au voie să treacă granița persoanele care pleacă în străinătate în caz de deces al unei rude apropiate. În plus, excepție fac locuitorii din Lugansk și Donețk (Donbass – n.r.) – cei care dețin pașapoarte rusești.

În Rusia, s-au înregistrat, conform datelor publicate la 28 martie, 1264 de cazuri de contaminare confirmate. Șase pacienți au decedat. În toate regiunile a fost introdus regimul de alertă ridicată.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Vizitatori website: 2875095