Hot News
Tratament cu plasmă aplicat la bolnavii de Covid-19
10/04
Dr. Aleksandr Miasnikov: Se conturează o evoluție neașteptată a Covid-19 în Rusia și în lume
11/04

Rusia va trebui să reducă producția de petrol mai mult decât oricine altcineva din lume

Foto: RIA Novosti

Tranzacția aprobată la sfârșitul ședinței OPEC + impune Rusiei să-și asume obligații maxime. Țara va trebui să reducă producția de petrol mai mult decât oricine altcineva din lume, cu 1,8 milioane de barili pe zi, comparativ cu luna martie. Documentul final este publicat pe site-ul OPEC.

În total, țările au convenit ca, începând din luna mai, să reducă producția, în total, cu 10 milioane de barili pe zi – timp de două luni, apoi, cu 8 milioane – pentru șase luni și cu 6 milioane – în următoarele 16 luni.

Punctul de plecare pentru toate țările, cu excepția Arabiei Saudite și a Rusiei, a fost ales octombrie 2018. Principalii participanți la tranzacție au convenit asupra unei reduceri egale, cu 22% a producției – adică, de la 11 milioane barili pe zi până la 8,5 milioane. Dar, Arabia Saudită, comparativ cu luna martie, va elimina 1,3 milioane de barili de pe piață, iar Rusia – 1,8 milioane.

Cotările de petrol nu au răspuns la tranzacția încheiată. În dimineața zilei de 10 aprilie, prețul mărcii Brent a rămas la nivelul de 31-32 de dolari pe baril, deși, în ajun, din cauza zvonurilor potrivit cărora reducerea ar putea fi mai mult decât dublă, a crescut peste 35. Una dintre problemele noului acord a fost poziția Mexicului. Țara a acceptat să scoată doar 100 000 de barili de pe piață, deși, alți participanți la întâlnire au insistat pentru 400.000.

O incertitudine și mai importantă a devenit poziția Statelor Unite, care nu a participat la negocieri. Cu toate acestea, șeful Casei Albe, Donald Trump, a purtat discuții cu președintele rus Vladimir Putin și cu regele Arabiei Saudite, Salman bin Abdel Aziz Al Saud și, se pare, i-a convins pe interlocutori de necesitatea unei înțelegeri.

Situația poate deveni mai clară vineri, 10 aprilie, după negocierile dintre miniștrii energiei din țările G20, unde vor participa Statele Unite. În acest moment, autoritățile americane susțin că nu pot reglementa producția, dar ea se va reduce într-un mod natural, datorită pieții.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Vizitatori website: 2875093