Hot News
Rusia va trebui să reducă producția de petrol mai mult decât oricine altcineva din lume
10/04
Peste 30 de țări au cerut Rusiei aparate de ventilare artificială
11/04

Dr. Aleksandr Miasnikov: Se conturează o evoluție neașteptată a Covid-19 în Rusia și în lume

Dr.Aleksandr Miasnikov/ Foto: RIA Novosti

Creșterea numărului de teste efectuate pentru coronavirus conduce la o creștere a cazurilor de infectare confirmate, a declarat cunoscutul medic rus, Aleksandr Miasnikov, citat de RIA Novosti. El a prezis apariția coronavirusului la mai mult de jumătate din locuitorii lumii. Miasnikov a subliniat că infecția nu își va pierde semnificația până când nu va fi transferată la 60 la sută din populația lumii.

”Nu aș vrea să ne relaxăm, pentru că oricum am intrat în cea mai dureroasă etapă. Boala se intensifică, așa că, în aceste zile, regimul de carantină decide când vom ieși pe platou și vom porni în jos”, a adăugat medicul, comentând ultimele date privind evoluția Covid-19 în Rusia. Potrivit statisticilor oficiale, numărul cazurilor confirmate a crescut, în 24 de ore, cu 1786, 18 persoane au decedat și 97 s-au vindecat. Până în prezent, în țară, s-au efectuat peste un milion de teste.

Miasnikov a subliniat, totodată, că, deocamdată, toți pacienții ruși cu coronavirus s-au infectat înainte de introducerea de către autorități a măsurilor de combatere a infecției.

Pe de altă parte, el a arătat că noul coronavirus este mai periculos decât precedentele, pentru că oamenii contaminați au timp să transmită infecția unui cerc foarte larg de oameni. El a explicat că atât în cazul coronavirusului SARS, din 2002, când rata mortalității a fost de 10%, cât și în cazul MERS, din 2012, când procentul de decese a fost de 35%, oamenii începeau să se simtă rău imediat și ajungeau la spital, fără să intre în contact cu alți oameni.

”Nici în 2002, nici în 2012, ei nu s-au plimbat cu animalele de companie și nu au răspândit virusul în jurul lor”, a arătat medicul.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Vizitatori website: 2875076