Hot News
Peste 30 de țări au cerut Rusiei aparate de ventilare artificială
11/04
Timp, înainte! Vyacheslav Samoshkin (XLIX): Cea de-a treia revelație a Revoluției Române – Teroriștii!
11/04

Kremlinul, despre acordul petrolier

Dmitri Peskov, purtătorul de cuvânt al președintelui rus /Foto: Serviciul de presă al Kremlinului

Autoritățile de la Kremlin consideră finalizat acordul OPEC+ de reducere a producției de petrol, a declarat secretarul de presă al președintelui rus, Dmitri Peskov, citat de RIA Novosti.

Peskov a precizat că documentul convenit în ajun este un compromis la care au ajuns 22 de țări din 23. Iar, acum, când la acord a aderat și al 23-lea stat, Mexic, înțelegerea poate fi considerată finalizată.

Reprezentantul Kremlinului a precizat, pe de altă parte, că problema anulării sancțiunilor impuse companiei Rosneft și a proiectului Nord Stream nu a fost ridicată în timpul discuției președintelui rus, Vladimir Putin, cu omologul său american, Donald Trump. ”Nu a fost abordată, nu”, le-a răspuns Peskov jurnaliștilor, la o întrebare formulată în acest sens.

La finalul unei videoconferințe, țările OPEC+ au ajuns la un acord de reducere a producției de petrol pe doi ani. Începând din mai până în luna iunie 2020, producția va fi redusă cu 10 milioane de barili pe zi, din iunie până în decembrie cu 8 milioane, iar din ianuarie 2021 până în aprilie 2022, cu 6 milioane de barili pe zi. Conform afacerii încheiate, Mexicului i s-a propus să reducă, treptat, producția cu 400.000, 320.000 și, respectiv, 240.000 de barili pe zi, dar autoritățile țării s-au declarat dispuse să-și reducă producția doar cu 100.000 de barili. Ulterior, președintele Mexicului, Andrés Manuel López Obrador, a anunțat că a convenit o scădere a cotelor de producție cu Statele Unite, care au promis să-și reducă suplimentar producția cu 250.000 de barili pe zi pentru a ajuta Mexicul.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Vizitatori website: 2875100