Hot News
Câți ruși au imunitate la noul coronavirus
12/04
Dmitri Peskov
Peskov a comentat discuțiile dintre Putin și Trump
12/04

Covid-19: ”Miracolul rusesc”, confirmat de datele statistice

Dr.Aleksandr Miasnikov/ RIA Novosti

Medicul și prezentatorul de televiziune Aleksandr Miasnikov susține că există un ”miracol rusesc” în lupta împotriva noului coronavirus. El a publicat o statistică, potrivit căreia Germania numără 2800 de decedați la 82 milioane de locuitori, în timp ce, în Rusia, sunt 132 de decedați (cifră de ultima oră –n.r.) la 146 milioane de oameni, scrie abnews.ru.

Într-o postare, pe canalul său de pe rețeaua Telegram, el a arătat că sistemul de sănătate din Rusia, care pune accent nu pe asistență primară ambulatorie, ci pe spitale, s-ar putea dovedi mai adaptat la condiții extreme.

El a subliniat că, în Rusia, sunt de câteva ori mai multe paturi de spital pe cap de locuitor decât în Occident. ”Restul lumii a aflat cu surprindere că noi avem mai multe aparate de ventilare artificială a plămânilor și mijloace de protecție decât au ei”, a scris Miasnikov, exprimându-și speranța că nu va fi nevoie ca Rusia să se folosească de acest avantaj.

În opinia doctorului, care, ani de zile, a lucrat și în SUA, majoritatea oamenilor vor trece prin această boală și vor câștiga imunitate colectivă, dar, acum, trebuie să “ne confruntăm, în siguranță, cu lansarea noului virus și implantarea acestuia, din lumea animală, în lumea noastră”.

El a mai arătat că toți vorbesc despre ”miracolul german”, dar nu spun nimic despre miracolul rusesc, deși, în Germania sunt 2800 de decedați la 82 milioane de locuitori, în timp în Rusia sunt 132 de morți, la o populație de 146 milioane de oameni. ”În plus, datele statistice arată că, în cifrele absolute, efectuăm nu mai puțin teste decât în Germania. Iar moartea de coronavirus nu o mai poți ascunde astăzi”, a subliniat medicul.

În același timp, el a precizat că încă nu se știu multe despre afecțiunea provocată de noul coronavirus. Este destul de neclar de ce în Rusia sunt mai puțin contaminați. ”Poate că, într-adevăr, problema rezidă în vaccinarea împotriva tuberculozei, BCG (Vaccinul împotriva Bacilului Calmette–Guérin – n.r.)? În ultimă instanță, în aceeași Germanie, cifrele relativ mici îi reprezintă pe nemții estici; în RDG, vaccinul BCG a fost, de asemenea, obligatoriu”, scrie doctorul Miasnikov.

Presa a relatat că vaccinul BCG, dezvoltat de doi medici francezi încă din 1908, s-a dovedit ca un scut salvator în fața infecției Covid-19. New York Times nota, în acest sens, că toți cetățenii ruși primesc acest vaccin încă din copilărie. Publicația se întreba, totodată, dacă nu așa se explică numărul mic, comparativ cu alte țări, al îmbolnăvirilor din Rusia.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Vizitatori website: 2875081