Hot News
Covid-19: ”Miracolul rusesc”, confirmat de datele statistice
12/04
Coproprietarul Lukoil a comparat acordul OPEC+ cu un tratat de pace
12/04

Peskov a comentat discuțiile dintre Putin și Trump

Dmitri Peskov

Purtătorul de cuvânt al președintelui rus, Dmitri Peskov/ Foto: RIA Novosti

Convorbirile președintelui Rusiei, Vladimir Putin, cu președintele SUA, Donald Trump, legate de situația de pe piața petrolului au demonstrat că, atunci când este nevoie, ei pot face abstracție de disensiuni, pentru a purta un dialog constructiv, a declarat secretarul de presă al președintelui rus, Dmitri Peskov.

”Doi președinți sunt capabili să facă abstracție, în momentele necesare, de disensiuni strategice și să poarte, tactic, un dialog constructiv. Ei se înțeleg perfect unul pe celălalt, înțeleg că unele acțiuni comune, abordări comune, nu au alternativă. Iar acest lucru s-a manifestat, din plin, în cadrul ultimelor două convorbiri telefonice”, a declarat Peskov.

Totodată, el a arătat că ”nu trebuie să vorbim” despre o încălzire a relațiilor dintre cele două țări.

”Chiar și frecventele contacte telefonice a celor doi șefi de stat nu înseamnă că, la nivel de lucru, mai ales din punctul nostru de vedere, viziunea asupra lumii se schimbă la Washington, în conformitate cu părerile șefilor de stat. Dimpotrivă, acolo continuă să domine vechile stereotipuri, continuă să domine… rusofobia”, a apreciat secretarul de presă.

Putin, Trump și regele Arabiei Saudite au dezbătut, în ajun, situația de pe piața petrolului, șefii de stat confirmând dispoziția pentru coordonare. Kremlinul a informat, de asemenea, că Putin a discutat la telefon cu Trump despre situația pe piața globală a petrolului, discuția purtându-se la inițiativa părții americane.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Vizitatori website: 2875097