Hot News
A fost identificat primul pacient cu coronavirus din Rusia
16/04
Articolul din The New York Times despre Putin, ”o mostră de schizofrenie”
16/04

Kremlinul a decis: Parada de 9 Mai, amânată pentru altă dată

Foto: postul TV ”Zvezda”

Autoritățile de la Kremlin au decis ca parada Victoriei de la 9 Mai să nu se desfășoare luna viitoare, susține cotidianul RKB, citând trei surse apropiate administrației prezidențiale și un interlocutor apropiat de Ministerul Apărării.

Un anunț oficial, în acest sens, va veni, probabil, până la sfârșitul acestei săptămâni și se estimează că el va fi făcut personal de către președintele Vladimir Putin. Este posibil ca această modificare să fie anunțată joi, cu prilejul ședinței Consiliului de Securitate al Rusiei.

”I-am adresat președintelui rugămintea de a reprograma parada Victoriei de 9 Mai, din cauza situației generate de noul coronavirus”, a declarat deputatul Vladimir Șamanov, șeful Comisiei de apărare din Duma de Stat.

”Data desfășurării evenimentului va depinde, în primul rând, de situația epidemiologică. Pot fi analizate două variante: 24 iunie – ziua când, în 1945, a avut loc parada Victoriei din Piața Roșie, fie 3 septembrie, ziua când al Doilea Război Mondial a luat sfârșit”, a explicat politicianul.

Interlocutorul RBK apropiat Ministerului Apărării a spus că nu a fost luată, încă, o decizie definitivă privind data desfășurării paradei Victoriei. Același lucru l-a spus și sursa apropiată de Kremlin, potrivit căreia este destul de dificil de stabilit o dată, pentru că nu este, încă, foarte clar, cum va evolua epidemia de Covid-19. ”Deocamdată, toți nutresc speranța că parada va avea loc, totuși, în iunie”, a recunoscut respectivă sursă RBK.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Vizitatori website: 2875068