Hot News
Arme hipersonice și nu numai. Condițiile Moscovei pentru reluarea discuțiilor cu SUA
18/04
Serviciile speciale americane nu pot dovedi ”proveniența chineză” a Covid-19
18/04

Finanțele au găsit bani pentru susținerea economiei ruse

Ministerul de Finanțe al Rusiei/ Foto: RIA Novosti

Autoritățile din Rusia au găsit cum să modifice cheltuielile prevăzute în bugetul federal pentru 2020, astfel încât să fie găsiți banii necesari salvării economiei în situația epidemiei cu coronavirus, scrie cotidianul ”Kommersant”.

Guvernul va revizui bugetul pentru a finanța măsurile de susținere a economiei în valoare de 1,4 trilioane de ruble (17,5 miliarde de euro). Se intenționează ca jumătate din bani să fie luați din Fondul Bunăstării Naționale sau să fie atrași prin împrumuturi pe piață.
A doua jumătate din suma totală va fi asigurată prin revizuirea cheltuielilor bugetare aprobate anterior.

Potrivit ”Kommersant”, rezervele Guvernului pentru stimularea economiei vor crește la 646 miliarde de ruble (8 miliarde de euro), din care jumătate reprezintă cheltuieli ministeriale anulate sau amânate. O parte din bani vor veni din reducerea fondurilor alocate pentru proiectele naționale privind digitalizarea economiei și susținerea exporturilor.

Conform estimărilor ministrului de finanțe, Anton Siluanov, pentru salvarea economiei Rusiei de consecințele pandemiei de coronavirus au fost prevăzute resurse în valoare totală de circa 2,8% din PIB. Susținerea fiscală este estimată la 6,5% din PIB.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Vizitatori website: 2875053