Hot News
Finanțele au găsit bani pentru susținerea economiei ruse
18/04
Cronica pandemiei, în Rusia
18/04

Serviciile speciale americane nu pot dovedi ”proveniența chineză” a Covid-19

Februarie 2020. La baza militara Pratica di Mare, de lângă Roma, în timpul evacuării din Wuhan a cetățenilor italieni/ Foto: EPA-EFE

Serviciile speciale americane nu au putut confirma faptul că noul coronavirus, cunoscut drept SARS-CoV-2, provine dintr-un laborator din orașul Wuhan, regiunea chineză Hubei, considerată epicentrul pandemiei, scrie publicația Newsweek, citând un reprezentant al spionajului american, care a dorit să-și păstreze anonimatul.

Această precizare vine după ce, în ajun, postul de televiziune Fox News a anunțat că serviciile americane au deschis o anchetă cu scopul de a stabili dacă virusul care a provocat Covid-19 a fost lansat în mod premeditat dintr-un laborator de virusologie din Wuhan. Când președintele Statelor Unite, Donald Trump, a fost întrebat în legătură cu acest subiect, la o conferință de presă, el nu a spus că nu poate confirma veridicitatea acestei informații, adăugând că a dispus ”clarificarea situației”.

Reprezentantul mediilor de informații din SUA a afirmat că, până în prezent, nu există nici o confirmare a respectivei informații. ”Serviciile de spionaj, în ansamblul lor, nu au susținut nici una dintre teoriile privind proveniența virusului”, a spus interlocutorul publicației Newsweek, precizând că agențiile care fac parte din comunitatea de informații din SUA urmăresc ”activ și energic” orice informație referitoare la coronavirus și raportează politicienilor.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Vizitatori website: 2875078