Hot News
Ce face Putin de Paște
19/04
Ioan Popa: Înviere
19/04

Maria Zaharova a cerut ca BBC să fie amendat

Foto: TASS

Autoritatea de reglementare din Marea Britanie, care a amenințat, deseori, mass-media rusă cu amenzi, trebuie să amendeze BBC (British Broadcasting Corporation) pentru crearea unei percepții negative și false a Rusiei, a declarat purtătorul de cuvânt al MAE rus, Maria Zaharova.

Pe pagina sa de Facebook, diplomatul a atras atenția asupra modului în care BBC prezintă informații referitoare la Rusia. ”Totul, dar absolut tot ce are legătură cu Rusia, despre Rusia sau din Rusia reprezintă o selecție minuțioasă de cuvinte, expresii și emoții, ce trebuie să creeze o percepție negativă a realității”, a explicat Zaharova.

”În interpretarea BBC, măsurile de restricții, carantina și autoizolarea, medicina, anularea paradei de 9 mai, tehnologiile de recunoaștere facială trebuie să spulbere imaginea Rusiei ca parte a realității mondiale generale, cu plusurile și minusurile ei, cu tradițiile și aspectele ei specifice, cu problemele și reușitele ei”.

«Autorității britanice de reglementare îi place tare mult să aplice amenzi sau să amenințe cu amenda mijloacele de informare în masă din Rusia pentru o ”prezentare neechilibrată” a informațiilor. Până va ajunge, însă și la BBC», a arătat Zaharova. ”De mult este cazul unei evaluări a acestui calcul rece. Nici milă, nici compasiune, numai executarea unui ordin”.

În acest sens, reprezentantul oficial al diplomației ruse a recomandat BBC să realizeze mai multe materiale despre Marea Britanie. ”Nu vă sfiiți, aveți ce arăta”, a adăugat Maria Zaharova.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Vizitatori website: 2875068