Hot News
Covid-19. Rusia va ajunge pe platou săptămâna viitoare
20/04
Ministrul de finanțe Anton Siluanov a dezvăluit câți bani are Rusia de rezervă
20/04

Academia Rusă de Științe a descris scenariul de origine artificială a coronavirusului

Foto: TASS

Cel mai realist scenariu pentru originea artificială a coronavirusului este încercarea de a-l adapta la o specie biologică diferită, a relatat directorul Institutului de Parazitologie Medicală, Boli Tropicale și Transmisibile de lângă Universitatea ”Secenov” (Moscova), profesorul Aleksander Lukașov.

Potrivit acestuia, a crea un virus de la zero, similar cu agentul patogen Covid-19, care ar afecta tractul respirator, este aproape imposibil.
Cu toate acestea, virușii sunt adaptați, deseori, în timpul experimentelor, pentru a înțelege efectul unui agent patogen asupra unei alte specii.

“Luăm virusul liliacului, luăm celulele umane, adăugam virusul, efectuăm anumite manipulări și, în final, obținem virusul liliacului, adaptat corpului uman. Este foarte posibil, este un instrument standard în virusologie ”, a spus Lukașov la o emisiune de pe postul TV “Rusia 1”.
Profesorul a adăugat că acest proces nu poate fi urmărit prin studierea genomului virusului.

În ultima vreme, din ce în ce mai des, se vehiculează versiuni potrivit cărora pandemia de coronavirus a început în urma scăpării unui virus de la laboratorul din Wuhan, China, oraș care a devenit epicentrul răspândirii coronavirusului.

La 15 aprilie, postul TV Fox News a anunțat că prima persoană infectată ar fi lucrat într-un laborator al Institutului de Virusologie din Wuhan. De acolo, chipurile, virusul s-ar fi propagat.

Cu toate acestea, șeful Institutului de Virusologie din Wuhan, Yuan Zhiming, a asigurat că omenirea nu este, încă, în măsură să creeze artificial un virus similar cu SARS-CoV-2.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Vizitatori website: 2875041