Hot News
Câți locuitori de peste 100 de ani are Rusia
19/04
Academia Rusă de Științe a descris scenariul de origine artificială a coronavirusului
20/04

Covid-19. Rusia va ajunge pe platou săptămâna viitoare

Foto: RIA Novosti

În ceea ce privește răspândirea noului coronavirus, Rusia ar putea ajunge pe platou săptămâna următoare, a apreciat secretarul de presă al președintelui rus, Dmitri Peskov, citat de ”Izvestia”.

”Vedeți, ultima săptămână a arătat că numărul îmbolnăvirilor crește zilnic… Totuși, stăm în carantină de vreo trei săptămâni, cam așa. Prin urmare, există șansa ca, săptămâna viitoare, să vedem niște prime semne de ieșire pe platou”, a spus Peskov, în direct la postul de televiziune Rossia-1.

În același timp, oficialul de la Kremlin nu a exclus adoptarea unor noi măsuri de luptă împotriva noului coronavirus, în decurs de o lună.

Potrivit experților, nivelul de mortalitate din cauza Covid-19 rămâne scăzut în Rusia, fiind de 0,7%-0,8%. Cu mult mai puțin decât în Italia și Spania, la același număr de îmbolnăviri. Directorul Institutului de parazitologie medicală, boli tropice și transmisibile, Aleksandr Lukașev, a explicat această situație printr-o testare activă și diagnosticare la timp a cazurilor de infecție ușoară, dar și printr-o bună pregătire a structurilor medicale.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Vizitatori website: 2875085