Hot News
Premieră mondială. Parașutiștii ruși, performanță inedită în Arctica
28/04
Politolog german: De ce Occidentul nu-l iubește pe Putin?
28/04

Doctorul Miasnikov: Va veni o epidemie mult mai nimicitoare

Doctorul Aleksandr Miasnikov

Doctorul Aleksandr Miasnikov/ Foto: lenta.ru/ YouTube

Reprezentantul oficial al Centrului de informare privind evoluția coronavirusului, medicul Aleksandr Miasnikov, a prezis că omenirea se va confrunta cu o nouă epidemie, mult mai nimicitoare decât actuala pandemie, relatează Lenta.ru.

”Noi toți așteptăm o epidemie serioasă, cu o rată a mortalității de 30-35%”, a avertizat Miasnikov, apreciind că actuala criză de sănătate publică provocată de noul virus va ajuta omenirea să se pregătească mai bine pentru ceea ce va urma, pentru altă epidemie.

În plus, specialistul rus consideră că, în prezent, locul cel mai periculos este spitalul. În opinia medicului, în unitățile medicale care tratează pacienți cu Covid-19 sunt cele mai multe șanse de infectare cu noul coronavirus.

Zilele trecute, Miasnikov a recunoscut că prognoza lui privind vârful epidemiei în Rusia a fost greșită. ”Acum, reiese că, în luna mai ieșim pe platou, astfel că, spre sfârșitul lui mai, o luăm în jos”, a precizat medicul.

Miasnikov, realizatorul emisiunii ”Să vorbim despre esențial” a postului de televiziune Rossia 1, susține, pe de altă parte, că s-a vindecat, deja, de Covid-19. El spune că a făcut testul, care a arătat că prezintă anticorpi la această infecție.

Ultima oră: În ultimele 24 de ore, în Rusia, au fost înregistrate 6 411 de noi cazuri de infectare cu Covid-19 – față de 6 198, cu o zi înainte.
În total, Rusia numără 93 558 de persoane infectate cu Covid-19. Au decedat 867 de pacienți și s-au însănătoșit 8 456.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Vizitatori website: 2875053