Hot News
2020 ar putea deveni unul dintre cei mai fierbinți ani din istorie
28/04
Doctorul Aleksandr Miasnikov
Doctorul Miasnikov: Va veni o epidemie mult mai nimicitoare
28/04

Premieră mondială. Parașutiștii ruși, performanță inedită în Arctica

Un avion militar de transport, IL-76, în Arhipelagul Franz Josef/ Foto: Ministerul rus al Apărării

Parașutiștii ruși din cadrul Forțelor Militare de Desant sunt primii din istorie care au efectuat, în condiții arctice, un salt în gol de la bordul unor avioane IL-76, aflate la o altitudine de 10.000 de metri, în zona Arhipelagului Franz Josef, a anunțat biroul de presă al Ministerului rus al Apărării, citat de RIA Novosti.

”Trei echipaje ale aviației militare de transport au asigurat desfășurarea unei operațiuni de parașutare a subunităților Forțelor Militare de desant, inclusiv un salt de la 10.000 de metri deasupra Arcticii, o premieră mondială. În plus, echipajele avioanelor IL-76 au aterizat pe cel mai nordic aeroport al țării, Nagurskoe, pe Insula Aleksandra din Arhipelagul Franz Josef”, a precizat instituția menționată.

În cadrul manevrelor au fost testate, în condițiile extreme ale Arcticii, mijloacele de debarcare de la mari altitudini, inclusiv sisteme de parașutare cu destinație specială, din noua generație, aparatura individuală de oxigen a parașutistului, dispozitivele de navigare, dotarea specială și echipamentul aferent.

”Până de curând, executarea unor asemenea misiuni a fost prea puțin studiată. Pentru asigurarea desantării la altitudini mari, personalul de zbor al aviației militare de transport a organizat cursuri, antrenamente în punctele de dislocare permanentă. Echipajele au exersat din timp zboruri la altitudini de 10.000 de metri în condiții corespunzătoare”, a relatat general-locotenentul Vladimir Benediktov, comandantul aviației militare de transport.

Potrivit precizărilor sale, în cadrul acestor antrenamente a fost studiat comportamentul avionului, gradul de control al acestuia, funcționarea tehnicii de avionică și a motoarelor – pentru că, la înălțimi mari, zborul în configurația necesară are, pentru parașutiști, numeroase particularități. În plus, îndeplinirea unor misiuni de desant în zona arctică implică o serie de dificultăți suplimentare pentru echipaj și pentru serviciul de navigație, pentru că zborul se desfășoară deasupra unui teritoriu fără puncte de orientare și în absența unor mijloace terestre de navigație”, a adăugat Benediktov.

”În același timp, trebuie menținuți toți parametrii de zbor și trebuie ajuns exact în zona desemnată pentru parașutare, la ora stabilită, ținând cont de condițiile atmosferice instabile, schimbătoare și de puterea vântului”, a adăugat el.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Vizitatori website: 2875078