Hot News
Pandemie. Putin, despre Jack London și o alegere morală a rușilor
29/04
Pușkov: Rusia atinge platoul epidemiei de coronavirus
30/04

În Rusia, vârful epidemiei se calculează cu ajutorul inteligenței artificiale

Foto: NEXU Science Communication / Reuters

Cu ajutorul inteligenței artificiale, Sberbank a construit un model, care arată când se va atinge, în Rusia, vârful epidemiei de coronavirus, a anunțat prim-adjunctul băncii, Aleksandr Vediahin, citat de RIA Novosti.

Potrivit spuselor sale, pe tot cuprinsul țării, vârful epidemiei se va plasa în prima decadă a lunii mai, iar, la Moscova, va veni cu câteva zile mai devreme.

Vediahin a subliniat că la modelul matematic au lucrat cei mai buni specialiști ai Sberbank în domeniul analizei big data și cei mai buni cercetători în domeniul inteligenței artificiale. În prognozele lui, modelul indică factori precum repartizarea populației pe regiuni și țări, migrația între aceste regiuni și toate stările posibile ale bolnavilor.

În același timp, oamenii de știință de la Universitatea pentru tehnologie și design (SUTD) din Singapore și-au modificat prognoza privind sfârșitul pandemiei de coronavirus din Rusia, mutându-l de la mijlocul lunii iunie la începutul lunii august 2020. ”Cititorii trebuie să interpreteze orice previziuni cu prudență. Un optimism exagerat, bazat pe date prognozate ale sfârșitului epidemiei este periculos, deoarece poate slăbi regimul de disciplină, antrenând, astfel, o nouă răspândire a bolii. Trebuie evitat așa ceva”, au avertizat oamenii de știință.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Vizitatori website: 2875064