Hot News
Yaakov Kedmi: Noile planuri militare ale SUA legate de Rusia
02/05
Simțul umorului, influențat de noul coronavirus
03/05

Șantaj politic: NATO și UE, criticate în Rusia

Foto: Reuters

Neacordând ajutor Italiei în lupta împotriva pandemiei de coronavirus, țările membre ale Uniunii Europe și ale Alianței Nord-Atlantice au demonstrat lipsa spiritului comun al organizațiilor, a apreciat vice-ministrul rus al apărării, Aleksandr Fomin.

În același timp, a adăugat el, experții occidentali nu au ratat ocazia de a le reproșa militarilor ruși ”ajutorul propagandistic” oferit unei țări aflată într-o situație dificilă, scrie TASS.

”Statele Occidentului, ale UE, ale blocului transatlantic nu au reușit să realizeze acel potențial aliat, să demonstreze un spirit comun”, a spus vice-ministrul rus.

Fomin a adăugat că unele state occidentale au interpretat ajutorul Rusiei oferit Italiei ca o tentativă de spionaj. Oficialul rus a definit afirmațiile politologilor străini drept ”șantaj politic” și a subliniat că Ministerul rus al Apărării nu acordă atenție declarațiilor răsunătoare din mass-media.

În presa străină a apărut un articol, în care, o sursă anonimă declara jurnaliștilor că 80% din aparatura rusească livrată în Italia este inutilă în lupta împotriva coronavirusului. În acest context, autorul estima că, sub pretextul ajutorului acordat țării europene, Moscova își realizează ambițiile politice. În răspunsul său, MAE rus a precizat că veridicitatea informațiilor expuse în material trezesc îndoieli serioase, pentru că sursa lor este necunoscută.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Vizitatori website: 2875126