Hot News
Cronica pandemiei: Rusia a înregistrat un număr record de îmbolnăviri pe zi
02/05
Șantaj politic: NATO și UE, criticate în Rusia
03/05

Yaakov Kedmi: Noile planuri militare ale SUA legate de Rusia

Politologul israelian Yaakov Kedmi/ Foto: Planet Today

Politologul israelian Yaakov Kedmi a vorbit despre potențialul militar al Statelor Unite și despre principala strategie militară a Pentagonului în cazul unei confruntări cu Rusia, relatează Politekspert.

Invitat al emisiunii de televiziune ”Duminică seara, împreună cu Vladimir Soloviov”, Kedmi a apreciat că Washingtonul a înțeles că a pierdut, în fața Moscovei, competiția din domeniul rachetelor strategice. Ca atare, Pengatonul și-a propus, acum, să pună accent pe armamentul ce poate fi desfășurat în spațiul cosmic.

Kedmi este convins că președintele Statelor Unite, Donald Trump, are o tactică de politică externă, conform căreia Washingtonul se pregătește să modifice acordurile convenite anterior ,între țări, în domeniul armamentului strategic ofensiv. Liderul de la Casa Albă intenționează să impună țărilor anumite înțelegeri, dar nu cu caracter global, ci individual. Trump este convins că Washingtonul poate încheia noi acorduri, dar concepute după voința SUA.

În prezent, spune Kedmi, autoritățile americane încearcă să recupereze decalajul față de Rusia în domeniul armamentului strategic prin crearea unor sisteme de asalt plasate în cosmos. Potrivit politologului israelian, Washingtonul a elaborat o strategie în virtutea căreia se dezvoltă noi programe spațiale, care să permită SUA să atace Rusia direct de pe orbita Pământului.

”Accentul principal este pus de americani pe programe spațiale, pe motiv că ei dețin în cosmos mai multe avantaje și potențial decât Rusia. Ei pornesc de la ideea că, în ultimii 20-30 de ani, începând cu shuttle-ul rusesc ”Buran”, toate programele cosmice ale Rusiei au mers în declin”, a apreciat Kedmi.

În opinia lui, cu ajutorul acestor tipuri de armament, SUA vor să elimine amenințarea rachetelor strategice ale Rusiei. Politologul crede, însă, că Rusia nu va sta pe margine și va putea răspunde SUA la o astfel de tactică.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Vizitatori website: 2874973