Hot News
Putin și Trump au vorbit la telefon despre cea de-a 75-a aniversare a Victoriei asupra Germaniei naziste, dar și despre combaterea coronavirusului
08/05
Cronica pandemiei în Rusia, la data de 8 mai
08/05

Vladimir Putin: Ziua de 9 mai este și o amintire personală

Foto: Reuters

În ajunul zilei de 9 mai, când, în Rusia, se sărbătoresc 75 de ani de la Victoria în Marele Război pentru Apărarea Patriei (1941-1945), Vladimir Putin a acordat un interviu postului de televiziune ”Mir”.

Potrivit președintelui, 9 mai nu însemnă doar o dată pentru el, ci o amintire personală. Tatăl său s-a oferit voluntar pentru front și a luptat în zona Leningradului:

“Atunci, milioane de cetățeni sovietici au acționat astfel. Milioane, iar el a fost unul dintre aceste milioane… Oamenii au fost conduși de un sentiment de dragoste pentru Patria Mamă, de nevoia de a-și proteja familia, pe cei dragi și Patria. Și, bineînțeles, trebuie să ne amintim mereu cum s-au comportat strămoșii noștri, tații, mamele, bunicii noștri și să fim mereu ghidați de modul în care au tratat Patria, mai ales dacă ea este în pericol.

Și, pe baza acestei moșteniri, construiți-vă propriul comportament, a continuat Vladimir Putin, adresându-se tinerilor. În fața ochilor mei există exemple precum comportamentul eroic al personalului nostru militar din Afganistan, precum fapta de eroism a parașutiștilor diviziei Pskov, care au demonstrat, de fapt, eroism în masă, în lupta împotriva teroriștilor (în Cecenia, februarie 2000 – n.r.), în condiții care ar părea imposibile pentru ziua de azi. Au fost băieți foarte tineri, de 19-21 de ani, dar s-au dovedit demni de luptătorii țării noastre, care s-au ridicat în apărarea ei în anul 1941. Prin urmare, cred că este, de fapt, în sângele popoarelor din Rusia să nu se cruțe, dacă circumstanțele o cer,” a spus președintele.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Vizitatori website: 2875083