Hot News
În cinstea eroilor sovietici căzuți pe pământul României
08/05
Vladimir Putin: Ziua de 9 mai este și o amintire personală
08/05

Putin și Trump au vorbit la telefon despre cea de-a 75-a aniversare a Victoriei asupra Germaniei naziste, dar și despre combaterea coronavirusului

Foto: Reuters

O convorbire telefonică pe care cei doi lideri, președintele Vladimir Putin și președintele Donald Trump, au purtat-o joi, s-a bazat pe tema apropiatei aniversări a Zilei Victoriei. Pe parcursul convorbirii, politicienii au vorbit inclusiv despre pachetul de măsuri adoptate de cele două țări în condițiile pandemiei de Covid-19.

În acest cadru, Donald Trump a subliniat că autoritățile americane își ajută în mod susținut cetățenii, dar că sunt pregătite să ofere, în orice moment, tot ajutorul posibil oamenilor din orice colț al lumii, inclusiv din Rusia.

Președintele SUA a ridicat, totodată, tema cursei înarmării. În opinia lui, pentru a evita un proces ”costisitor”, se impun măsuri de control asupra acumulării de armament, ce trebuie să vizeze însă nu numai Statele Unite și Rusia, ci și China.

TASS amintește că, în aprilie, Rusia a trimis în SUA aparatură și echipamente medicale ca ajutor în lupta contra pandemiei. La acel moment, președintele american a definit gestul colegului rus drept ”foarte drăguț”. Secretarul de presă al președintelui rus, Dmitri Peskov, a declarat, de asemenea, că Rusia va folosi propunerea SUA privind livrarea de aparate de ventilare artificială a plămânilor, dacă va apărea o asemenea necesitate.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Vizitatori website: 2875109