Hot News
Cronica pandemiei în Rusia, 17 mai: situația se stabilizează
17/05
Centrul Rus din București, la a 5-a sa aniversare (VIDEO)
17/05

Vice-premierul ceh a recunoscut că nu există dovezi privind aducerea otrăvii din Rusia

Foto: Parlamenti Listy,cz

Vice-premierul și ministrul afacerilor interne al Cehiei, Jan Hamaček, a declarat că poliția și serviciile speciale cehe, după toate semnele, nu au nicio dovadă a faptului că un diplomat rus ar fi introdus otravă – ricină – în țară, pentru a otrăvi un număr de politicieni locali. Hamaček a comunicat acest lucru la TV cehă, relatează REGNUM.

Reamintim că, la sfârșitul lunii aprilie, din mass-media cehă a început să răsufle isteria cu privire la faptul că un diplomat rus, chipurile, ar fi ajuns la Praga și ar fi adus cu el otravă – ricină – pentru a otrăvi trei politicieni cehi implicați în demolarea monumentului mareșalului sovietic Ivan Konev, instalarea unui monument în memoria soldaților generalului Vlasov, care au luptat de partea hitleriștilor și în redenumirea pieței din fața ambasadei Rusiei, în onoarea politicianului rus de opoziție, Boris Nemțov, ucis în 2015.

Ambasada Rusiei în Republica Cehă, precum și autoritățile ruse au respins categoric aceste insinuări și le-au numit “revoltătoare și mârșave”. Ministrul rus de externe, Serghei Lavrov, a declarat că partea cehă nu are nicio dovadă pentru astfel de acuzații grave. Chiar și președintele ceh, Milos Zemen, s-a îndoit că aceste informații ar fi adevărate.

Vice-premierul Hamaček a spus că, se pare, nici poliția cehă și nici serviciile speciale cehe nu au dovezi că diplomatul rus ar fi adus otravă în Cehia și că ar fi avut intenții criminale.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Vizitatori website: 2875091