Hot News
Vyacheslav Samoshkin: Pactul Molotov-Ribbentrop, în ecuația Victoriei asupra Germaniei naziste
18/05
Rusia a permis sportivilor străini să revină în Rusia
19/05

Când ar putea apărea în Rusia un vaccin împotriva Covid-19

Foto: ee.sputniknews.ru

Un vaccin împotriva coronavirusului ar putea fi înregistrat în Rusia la sfârșitul acestei veri, când ar putea demara producția preparatului, a anunțat directorul Centrului Național de Cercetare în domeniul Epidemiologiei și Microbiologiei ”N.Gamaleia”, Aleksandr Ghințburg.

”Eu cred că, în august, dacă totul va merge conform planului și nu vor apărea nici un fel de situații neprevăzute”, a spus expertul la postul de televiziune Rossia-1.

Potrivit precizărilor sale, în prezent, procesul de dezvoltare a preparatului a ajuns în faza testelor preclinice, care vor dura aproximativ o lună. Ghințburg nu a exclus posibilitatea ca virusul să se modifice, ceea ce înseamnă că, pe viitor, specialiștii să fie nevoiți să dezvolte, o dată la două-trei sezoane, noi tulpini de vaccin.

Dar, dacă noul coronavirus nu va suferi mutații, vaccinul va fi inclus în calendarul național de vaccinare. Ghințburg s-a declarat convins că ”acest virus a venit pentru mult timp de acum înainte și la modul cel mai serios”.

Dmitri Morozov, directorul general al Companiei de biotehnologie ”Biokad”, care dezvoltă vaccinul în colaborare cu Centrul științific de stat ”Vektor”, a declarat, la rândul său, că, până la sfârșitul anului, se intenționează producerea a trei milioane de doze de vaccin pe lună. În primul rând, vor fi vaccinate persoanele care intră în grupele de risc, adică cetățenii în vârstă, persoanele cu afecțiuni cronice, medicii, lucrătorii sociali și angajații organelor de ordine.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Vizitatori website: 2875091